Predstavljena knjiga SJEĆANJE I ZABORAVI Tereze Salajpal

U ispunjenoj Gradskoj vijećnici u Koprivnici u četvrtak 16. ožujka održano je predstavljanje nove knjige dugogodišnje članice Ogranka Matice Hrvatske u Koprivnici prim. mr. sc. Tereze Salajpal dr. med. Sjećanje i Zaboravi

Kako je u uvodnoj riječi naglasio moderator Dražen Ernečić, to je sedma u nizu knjiga, u svoj punini kršćanskoga nadahnuća, koje je autorica objavila u Maloj biblioteci Ogranka, odražavajući tako privrženost matičinom zavičajnom nakladništvu i Matici hrvatskoj kao svojoj odabranoj nakladničkoj kući.

U ime sunakladnika pozdravnu riječ uputio je Darko Pernjak, predsjednik Podravsko-prigorskog Ogranka Društva hrvatskih književnika čestitavši autorici na ovoj iznimnoj knjizi. O samoj knjizi prosudbeno slovo izgovorila je autorica predgovora književnica Maja Kušenić Gjerek, naglasivši kako je ovo tiho, mirno i nesenzacionalističko štivo koje dolazi kao lijek u ovom fragmentaliziranom svijetu koji gubi temeljne vrijednosti i neprestano oplakuje dušu iskonskim istinama na putu do konačnog cilja i susreta sa Stvoriteljem.

U glazbenom intermezzu nastupio je učenik Noa Pehnec iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić na klarinetu izvevši skladbe Ante Grgina Capriccio i Deni Pjanića Solo. Na kraju je na temelju bogatog iskustvenog života nadahnuto govorila autorica o višestruko složenoj simbolici križa koji povezuje Nebo i Zemlju, taj tvarni i duhovni svijet u krugu života, izloživši na taj način svoju unutarnju fascinaciju koja ju je pratila u stvaranju i pisanju i naposljetku zahvalivši svima koji su doprinijeli u objavljivanju njene nove knjige i svima koji su uveličali svečanost njena predstavljanja.

Skip to content