Predstavljen program 30. Galovićeve jeseni

U prostorijama Gradske uprave danas je na konferenciji za medije predstavljen program jubilarne 30. Galovićeve jeseni. Na ovogodišnji natječaj pristigao je do sada najveći broj prijava, odnosno 79 knjiga, a žiri je odabrao deset finalista koji će konkurirati za nagradu od 4 tisuće eura. Festival književnosti počinje 24. listopada, a završava proglašenjem najboljih na sam Dan Grada Koprivnice, 4. studenoga.

Na ovogodišnjem festivalu Galovića će pokušati prezentirati kroz jedan zanimljiv medij: „To ćemo učiniti kroz ilustriranu slikovnicu i biografiju Frana Galovića pod nazivom „Fran“. Grad Koprivnica je već otkupio određeni broj primjeraka koji su podijeljeni učenicima u osnovnim školama. To je ujedno najbolji način da taj dio identiteta dođe do njih i da se upoznaju s njegovim radom“, rekao je predsjednik organizacijskog odbora Galovićeve jeseni Marko Gregur.

Deset ovogodišnjih finalista predstavio je književnik Mario Kolar: „Kao žiri, ove smo godine imali zaista težak posao. Prema našim kriterijima ovo su najbolji koji se bave temom zavičaja i identiteta: Igor Beleš: “Listanje Kupusa”, Damir Karakaš: “Potop”, Ivan Lovrenović: “U sjeni fantoma”, Denis Peričić: “San o Križaniću”, Robert Perišić: “Brod za Issu”, Sibila Petlevski: “Točka poraza”, Ivica Prtenjača: “Kino Sloga”, Olja Savičević Ivančević: “Ljeta s Marijom”, Martina Vidaić: “Grad: konstrukcija” te Boris Vrga: “Kupa”.

Posebnu zahvalu na stvaranju kulturnog brenda organizatorima je uputio gradonačelnik Mišel Jakšić: „Lijepo je znati da Koprivnica u tim danima jeseni postaje centar hrvatske kulture. Ovaj festival je prepoznat puno šire od granica grada i županije. Posebnu zahvalnost organizatorima dugujemo iz razloga što Fran Galović je Podravina. On je ono što jesmo. Sve što čini život jednog grada moramo s jedne strane ljubomorno čuvati, a s druge pak strane još više promovirati kulturu našeg grada. Sve to nalazimo u Galovićevim pjesmama i tekstovima“.

Program 30. Galovićeve jeseni.

Skip to content