Predstavljanje knjige / Goran Tribuson “Obiteljske slike” / Galovićeva jesen 2022.

U srijedu 2.11.2022. godine u 18,00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica Goran Tribuson će predstaviti svoju najnoviju knjigu “Obiteljske slike”. Predstavljanje knjige organizirano je u okviru 29. Festivala književnosti “Galovićeva jesen”, a s autorom će razgovarati Zoran Maljković. 

“Obiteljske slike” knjiga je izabranih autobiografskih zapisa iz opusa Gorana Tribusona koja započinje dvjema antologijskim pričama, onom o majci (Mrtva priroda) i o ocu (Grobljanska lirika), a nastavlja se nizom sjajnih, duhovitih i dirljivih zapisa iz autorova života najčešće opisanih preko nekih popkulturnih fenomena i pojava. Kako se išlo u kino u njegovu djetinjstvu, što se gledalo na televiziji, koja se glazba slušala, koji su sportovi bili popularni, kako je doživio prve kazališne posjete, a kako prva slušanja klasične glazbe. Poseban, završni dio, opisuje kako se i koga voljelo, i to otprije vrtića pa do studentskih dana.

Vjerojatno najpopularniji segment opusa Gorana Tribusona, razasut po brojnim knjigama, sad se našao, u izboru samog autora, ukoričen u jednu knjigu koja će čuvati ove ne samo autorove nego i vrhunce autobiografske proze cijele suvremene hrvatske književnosti.

Skip to content