Predstava “Na kavici u podne” Teatar Gavran

Autor i redatelj: Miro Gavran

Glume: Mladena Gavran i Vedran Komerički

“Na Kavici u podne” je iznimno topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo”, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Kostime je za predstavu odabrala Đurđa Janeš, a scenografske elemente koji cijeloj predstavi daju dodatan osjećaj topline svojim sponzorstvom osigurala je hrvatska tvrtka Prostoria d.o.o. Prostoria, mlada domaća tvrtka, primjer je drugačijega, tradicionalnijeg pristupa, zasnovanog na izrastanju iz lokalnih datosti i logičnog povezivanja svih aktera u procesu proizvodnje, čime se savršeno uklapaju u ovu srdačnu priču o majci i sinu.

Dvorana „Domoljub“

19. studeni 2022. (subota) u 19:30 sati

Ulaznice po cijeni od 55,00 kuna (7,29 €) možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email blagajna@pou-kop.hr. Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica umanjuje se za 10,00 kn (1,33 €) od redovne cijene ulaznice. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kuna = 1,00 euro

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Skip to content