Predstava “39 stepenika”

Ludens teatar ugošćuje sjajan glumački ansambl iz Srbije. Gradsko pozorište Bečej u koprodukciji s Pozorištem mladih Novi Sad postavilo je predstavu “39 stepenika” Patricka Barlowa, a prema filmu Alfreda Hitchocka dok je sam film nastao na temelju romana Johna Buchana.

Predstava igra 21.5.2023. (nedjelja) u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10, Koprivnica u 20:00 sati.

Igraju Ivan Đurić, Aleksandra Pejić, Danilo Milovanović, Igor Greksa,a redatelj je Igor Pavlović.

Priča o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna, koji su ubili ženu u njegovu stanu, odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, a špijuni su mu za petama. U vlaku, tokom bijega, zatraži pomoć djevojke Pamele…

Bakan je doneo nešto novo u žanr trilera – u centar zbivanja ubacio je slučajnog junaka, čoveka koji pod sticajem neobičnih okolnosti biva upleten u neverovatnu avanturu u kojoj pokušava istovremeno da razotkrije međunarodnu špijunsku organizaciju i da dokaže svoju nevinost povodom optužbe za ubistvo koje nije počinio. Genijalni reditelj Hičkok, čuven po napetim trenucima i uzbudljivim zapletima, napravio je od avanturističkog romana briljantan triler. Kroz njegove filmove ponavljali su se mnogi motivi, pa je i naša predstava prepuna citata iz poznatih Hičkokovih filmova. Konačno, Barlouva adaptacija oplemenila je osnovni tekst scenski efektnim humorom, u maniru komedija koje se sa velikim uspehom igraju u pozorištima u Vest Endu i na Brodveju.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10, Koprivnica), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr.
Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

Skip to content