Pogledajte predstavu “Realisti” 22.9.2022

Ludens teatar Vas poziva na predstavu “Realisti” zagrebačkog Teatra EXIT.

Ako su vam se svidjele “Njuske” ili “Kauboji” pridružite nam se na ovoj komediji koja će biti izvedena 22. 9. 2022. (četvrtak) u 20:00 sati u Domu Mladih Koprivnica (Hrvatske državnosti 10). Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

Tekst je napisao Jure Karas, režija je Martko Raguž, a glumci su Domagoj IvankovićNika IvančićNikola NedićRok Juričić i Fabijan Komljenović.

Među glumcima je Domagoj Ivanković zadužen da uvijek izgovori najbrutalniju istinu kao finale mnogih fotošopiranih laži. Nikola Nedić je ismijavatelj bogatih i bezdušnih. Rok Juričić hvata frekvencije različitih, previše podmazanih oportunizama, dok Fabijan Komljenović igra i gorkog konferansjea i svojevrsnu »majčinsku figuru« unutar malog ansambla. Krotiteljicu muškog ega, kao i različite oblike »srdačne« socijalne okrutnosti, na sceni izvodi sjajna glumica Nika Ivančić, kao dokaz da stendaperska nesmiljenost podjednako pripada i ženskim i muškim izazivačima društvenog poretka. Već dugo čekamo exitovsku ili brethtijansku glumicu koja bi se usudila pristupiti glumi kao prokazivanju, a ne samo pokazivanju: nadajmo se da će Nika Ivančić u tome ustrajati. Raguž je redateljski svakako okupio sposobne i školovane mlade glumce iz različitih sveučilišnih (osječkih, zagrebačkih i riječkih) krugova, time još jednom – dosljedno svojoj tridesetogodišnjoj praksi – podržao i projekt glumca kao Dvorske Lude, a ne glumca kao sapuničara, televizijskog zabavljača, selebritija, manekena, poduzetnika u kulturi.
Nataša Govedić (Novi list)

Ulaznica je 50,00 kn, a kao i uvijek osigurali smo popuste za grupe (9+)  i osobe s invaliditetom za koje cijena ulaznice iznosi 40,00 kn. Ulaznice možete rezervirati na moj e-mail josip.zivoder@ludensteatar.hr ili tel 097758336.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10) te na našim prodajnim mjestima: Šarenom dućanu, Orro baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr.

Skip to content