Pogledajte inspirativne priče i naučite neke od vještina u epizodama „Bake na YouTube-u“

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica objavila je na YouTube kanalu 5 epizoda s inspirativnim pričama, pričama o prošlosti i vještinama koju su djeci prenijele članice društva te stariji članovi knjižnice. Projekt pod nazivom „Bake na YouTube-u“ započeo je u studenom prošle godine. Okupio je osmero djece i pet naših starijih sugrađanki s ciljem da se poduči djecu raznim vještinama, zabilježe priče i sjećanja starijih generacija, ali i potakne međugeneracijsko druženje, upoznavanje novih tehnologija te stvaranje novih sadržaja koji će potaknuti djecu i starije na korištenje knjižnice. U ulozi snimatelja i kreatora videosadržaja našla su se djeca osnovnoškolske dobi. Osim što su pokazala da se znaju dobro koristiti novim tehnologijama, vrlo vješto su se snašla i u ulozi voditelja. Pokazala su i vještine potrebne za etnologa, poput smisla za istraživanje, komuniciranje sa sugovornicima, vođenje razgovora i zaključivanje. Ono što je veliki doprinos i vrijednost ovog projekta je druženje među generacijama, nova prijateljstva, prijenos znanja i sjećanja koja osvještavju mlađe generacije na važnost djelovanja. Njihove riječi osvijestit će kod njih potrebu za društvenom angažiranošću koja će ih ispuniti zadovoljstvom i razvijati njihove potencijale učeći od straijih koji nam rado prenose važne životne vrijednosti i iz tih razloga sudionici su pokazali interes i za daljnje provođenje ovog projekta.

Poveznice na epizode:

Epizoda 1 – Gospođa Heda i naša ambasadorica čitanja Maria poručuju „Čitajte što više!“. Pogledajte i poslušajte zašto!

Epizoda 2 – Naša draga sugrađanka Ružica Špoljar u razgovoru s Damjanom Aleksandrom priča nam o povijesti grada, Povijesnom društvu Koprivnica te donosi lijepe i važne životne poruke!

Epizoda 3 – Što su to ručni radovi i kako naštrikati kapu? Saznajte od naše drage sugrađanke Milice i njezinih malih pomagača Erika i Doriana.

Epizoda 4 – Upoznajte gospođu Ankicu i njezin književni rad i planove djevojčice Marije!Epizoda 5 – Naučite štrikati s bakom Željkom i njezinom unukom Katjom!

Skip to content