Podcast – “Premalo čitam” – Mario Kovač

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u travnju 2022. godine pokrenula je podcast „Premalo čitam“. Podcast je kreiran s ciljem promocije knjige i čitanja pomoću digitalnih medija i u internetskom okruženju. Tijekom 2022. godine objavljeno je 15 epizoda prve sezone, a gosti su bili knjižnični ambasadori čitanja, obični i istovremeno neobični ljudi, sugrađani koji su u podcastu podijelili svoje priče, govorili o važnosti čitanja za njih osobno, o svojim željama, strastima, strahovima i iskustvima. – Sezona 1 – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr).

Druga sezona podcasta istražuje nove smjerove, teme i goste i posvećena je mentalnom zdravlju, temi aktualnijoj nego ikad u prilikama u kojima žive i s izazovima s kojima se susreću koprivnički, hrvatski i građani cijeloga svijeta (pandemija, ratni uvjeti, ekonomska nestabilnost). Orijentirajući se prvenstveno na važnost očuvanja, njegovanja i otvorenog razgovora o mentalnom zdravlju, knjižnica otvara nove smjerove djelovanja u zajednici putem široko dostupnog digitalnog (i ujedno knjižničnog) kanala, a u tom kontekstu ujedno nastavlja promovirati knjigu i čitanje kao jedan od važnih aspekata brige za vlastito mentalno zdravlje. Druga sezona podcasta okupit će goste različitih profesija i iskustava iz različitih dijelova Hrvatske. – Sezona 2 – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

U petoj epizodi, druge sezone, gost je Mario Kovač koji pršti od zdravlja! Slušati ovaj intervju vrlo je ljekovito.

Mario Kovač je kazališni i filmski redatelj, glumac, glazbenik, pisac, kvizaš, kazališni kritičar, DJ, doktor znanosti… popis je podugačak. Uvijek zanimljiv sugovornik u podcastu Premalo čitam o sebi i svojim životnim izazovima govori s puno zdravog uvida, čak i samokritike, govori o svojoj djeci, životnim odabirima, ljubavima i strastima – pogonskom gorivu za lijep i ispunjen život.

Može li kazalište liječiti i kako? Saznajte u novoj epizodi podcasta Premalo čitam.

S02E05 – gost Mario Kovač (castos.com)

Podcast Premalo čitam potražite, slušajte i na većini servisa za emitiranje podcasta (Castos, Deezer, Spotify, Apple Podcasts, PocketcastsCastroGoogle PodcastsAmazon Music)

Projekt financijski podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica, a na suradnji zahvaljujemo i Radiju Glas Podravine, Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica, autorima glazbene špice Konradu Mulvaju i Goranu Živkoviću-Žiki te koprivničkom Ogranku Hrvatskog čitateljskog društva.

Skip to content