Podcast “Premalo čitam” – Domagoj Jakopović Ribafish

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u travnju 2022. godine pokrenula je podcast „Premalo čitam“. Podcast je kreiran s ciljem promocije knjige i čitanja pomoću digitalnih medija i u internetskom okruženju. Tijekom 2022. godine objavljeno je 15 epizoda prve sezone, a gosti su bili knjižnični ambasadori čitanja, obični i istovremeno neobični ljudi, sugrađani koji su u podcastu podijelili svoje priče, govorili o važnosti čitanja za njih osobno, o svojim željama, strastima, strahovima i iskustvima. – Sezona 1 – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr).

Druga sezona podcasta istražuje nove smjerove, teme i goste i posvećena je mentalnom zdravlju, temi aktualnijoj nego ikad u prilikama u kojima žive i s izazovima s kojima se susreću koprivnički, hrvatski i građani cijeloga svijeta (pandemija, ratni uvjeti, ekonomska nestabilnost). Orijentirajući se prvenstveno na važnost očuvanja, njegovanja i otvorenog razgovora o mentalnom zdravlju, knjižnica otvara nove smjerove djelovanja u zajednici putem široko dostupnog digitalnog (i ujedno knjižničnog) kanala, a u tom kontekstu ujedno nastavlja promovirati knjigu i čitanje kao jedan od važnih aspekata brige za vlastito mentalno zdravlje. Druga sezona podcasta okupit će goste različitih profesija i iskustava iz različitih dijelova Hrvatske. – Sezona 2 – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

U četvrtoj epizodi, druge sezone, gost je Domagoj Jakopović Ribafish koji kaže “Svoje slobodno vrijeme iskoristi da pružiš ono što ti imaš nekome tko to nema.”

Toliko je divnih rečenica Riba rekao u ovom intervjuu. Teško je reći koja ga najbolje opisuje jer iz svih viri čovjek kojem je lijepo, ali kojem je teško, koji je hrabar do svemira i natrag, koji je uporan, ustrajan, dobar, neviđeno tople i pozitivne energije i koji kroz sve što radi nastoji učiniti svijet boljim.

Domagoj Jakopović Ribafish hrvatski je novinar, kolumnist, bloger, profesor geografije, putnik, plivač, veliki ljubitelj dobre hrane i pića, pivski sommelier, tv ličnost i još puno toga. Za podcast Premalo čitam pričao je kako preživjeti traumu, kako živjeti s njom, kako si pomoći. Tko je taj tko ti može pomoći i gdje naći pravu podršku? Je li moguće preživjeti tragediju i postati još bolji čovjek?

Poslušajte Ribu i prosudite sami.

https://6243235707b743-11920179.castos.com/player/1528383

Podcast Premalo čitam potražite, slušajte i na većini servisa za emitiranje podcasta (Castos, Deezer, Spotify, Apple Podcasts, PocketcastsCastroGoogle PodcastsAmazon Music)

Projekt financijski podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica, a na suradnji zahvaljujemo i Radiju Glas Podravine, Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica, autorima glazbene špice Konradu Mulvaju i Goranu Živkoviću-Žiki te koprivničkom Ogranku Hrvatskog čitateljskog društva.

Izvor: S02E04 – gost Domagoj Jakopović Ribafish – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content