Podcast – Epizoda 15 / gošća Maja Krulić Gačan

Stigli smo do posljednje epizode prve sezone podcasta Premalo čitam. Kako završiti sezonu? Na najlogičniji način – s osobom s kojom je sve započelo, glasom iza ideje, začetnicom projekta Ambasadori čitanja i šeficom podcasta u kojima su se naši sugrađani i predstavili – našom i vašom omiljenom knjižničarkom Majom Krulić Gačan.

Osim što je ispričala kako su nastale ove dvije priče i ova dva programa, Maja je pričala o sebi – o svom djetinjstvu u Jagnjedovcu, odrastanju u prirodi, članstvu u DVD-u, prvom susretu s bibliobusom, karateu, bijegu iz ekonomije na Filozofski fakultet i pronalasku pravog mjesta za sebe koje je upravo – u knjižnici!

Dotaknula je brojne važne teme među kojima je posebno zanimljivo čuti kako bi trebala izgledati knjižnica budućnosti kakvu Koprivničanci zaslužuju, kako korisnicima i čitateljima preporučiti knjigu i kako biti dobar u tome, s kakvim se sve predrasudama o svom poslu susreću knjižničari, a kako taj posao zapravo izgleda. I naravno, zašto je čitanje važno – za nju osobno, ali i za nju kao stručnjaka.

Koji bi Maja bila superjunak da nije superknjižničarka? Saznajte u novoj epizodi podcasta Premalo čitam!

Izvor: Epizoda 15 / gošća Maja Krulić Gačan – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

https://premalo-citam.castos.com/podcasts/39730/episodes/epizoda-15-gosca-maja-krulic-gacan

Skip to content