Ovogodišnje Ljeto na Zrinskom otvara Carl Orff: Carmina Burana, Zbor HRT-a

Ljeto na Zrinskom vraća se na mjesto gdje je sve i počelo, na Zrinski trg. Ovogodišnji program na današnjoj su konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i ravnateljica POU Koprivnica Maja Holek.

“Vraćamo se na Zrinski trg i koristim ovu priliku da pozovem sve naše Koprivničanke i Koprivničance i sve nama drage goste, da budu u ovih otprilike mjesec dana sa nama jer mislim da su si ekipe Gradske uprave, Komunalca i koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta te naše Knjižnice, dale jako puno truda da osmisle program za sve generacije i uzraste, kako bi svatko pronašao nešto za sebe”, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Manifestacija počinje Ljetnim kinom pod zvijezdama, u četvrtak, 13. srpnja od 21 sat, kada će se u gradskom parku prikazati najgledaniji film 2022. godine “Marginalci”.

Službeno otvorenje manifestacije je dan kasnije, u petak, 14. srpnja, kada od 20 sati na središnjem Zrinskom trgu nastupa Zbor HRT-a s Carl Orffovom Carmina Buranom. 

Od koncerata očekuju nas nastupi Puhačkog orkestra grada Koprivnice, Wave acoustic duo, Vojkan Jocić i Bruna Matić s projektom “Noise”, Marko Košutić i band, Tamburaši bez imena, BC Brass Quintet te Miroslav i Gordana Evačić.

“Naš gradski park je već sada uređen ljetnim štihom, a postavili smo i 6200 lampica koje će dati jedan poseban doživljaj boravka u našem parku. Kod Aleje uzdaha postavljena je foto točka gdje će se svi moći fotografirati i sa sobom ponijeti lijepu uspomenu s naše manifestacije”, kazala je Tetec, uime tvrtke Komunalac, partnera Ljeta na Zrinskom.

Ljetno kino pod zvijezdama jedno je od najposjećenijih događaja za vrijeme trajanja manifestacije, pogotovo od strane djece i roditelja pa stoga i ne čudi pojačan ovogodišnji animirani program.

“Odlučili smo izaći iz ustaljene sheme utorkom igrani, a četvrtkom animirani filmovi. Pošto vlada veliki interes za crtiće, otvorila nam se mogućnost da dobijemo nove naslove koji su tijekom ove godine dolazili u kina te smo stoga pojačali program za naše najmlađe posjetitelje”, rekla je Holek.

Od ostalog programa izdvajamo radionice za djecu oslikavanja lica, radionica na engleskom jeziku, žonglerske radionice, klaunski show, Bajkaonica, predstave za djecu i odrasle, stand up show te antistres radionice za odrasle.

Skip to content