Otkrijte svijet inteligencije kroz Festival znanosti na Sveučilištu Sjever

Inteligencija, jedna od najzagonetnijih i najfascinantnijih karakteristika ljudskog uma, predstavlja temelj mnogih aspekata našeg svakodnevnog života. Ova neuhvatljiva i složena pojava obuhvaća širok spektar sposobnosti, od analitičkog razmišljanja do kreativnosti, od socijalne inteligencije do emocionalne inteligencije.

Upravo je inteligencija središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanosti koji će se na Sveučilištu Sjever održati od 23. do 26. travnja u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica.

No, inteligencija nije ograničena samo na ljudski um. Suočavamo se s rastućim napretkom u području umjetne inteligencije, gdje strojevi i računalni sustavi pokazuju sve sofisticiranije oblike inteligentnog ponašanja i sposobnosti učenja.

Ovogodišnji Festival donosi duboku analizu različitih aspekata inteligencije – od ljudske do umjetne, od emocionalne do umjetničke. Spremili smo zabavne sadržaje za velike i male, otkrivat ćemo tajanstveni svijet inteligencije kroz različite inspirativne programe, predavanja, interaktivne radionice i izložbe. Istražit ćemo različite forme inteligencije, raspravljati o njenom utjecaju na društvo i pokušati otkriti kako tehnologija mijenja naše shvaćanje inteligencije.

Festival znanosti održava se u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj samog Festivala znanosti je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Budite dio Festivala znanosti jer je to prilika za sve nas da se upustimo u zagonetan svijet inteligencije, da dijelimo ideje, postavljamo pitanja i potičemo nova otkrića! Bit će nam zabavno, poučno i inspirativno, zato ne propustite ovogodišnje izdanje Festivala znanosti 23. i 24. travnja u Sveučilišnom centru Varaždin, te 25. i 26. travnja u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Dobro došli u fascinantni svijet inteligencije!

Izvor: Sveučilište Sjever – Otkrijte svijet inteligencije kroz Festival znanosti na Sveučilištu Sjever (unin.hr)

Skip to content