Održana radionica “Škola za čarobnjake”

Još jedno “Harry Potter” druženje u knjižnici je za nama! Priliku da samostalno izrade svoj “čarobni štapić” iskoristilo je trinaest mladih polaznika radionice “Škola za čarobnjake”, održane u utorak, 11. srpnja 2023. Među sudionicima bilo je i troje Ukrajinaca, ljubitelja Harryja Pottera. Knjižnica time ostvaruje svoj stalni cilj da bude otvoreno i prijateljsko mjesto za sve članove zajednice, pa tako i za naše privremene ukrajinske sugrađane koji su se zbog rata u njihovoj zemlji sklonili u Hrvatsku. Upravo ovakvi, ležerni i zabavni programi prilika su za neformalne susrete, upoznavanje i zbližavanje s vršnjacima sličnih interesa, tim više što je Harry Potter univerzalan lik, poznat i voljen širom svijeta, pa tako ima ljubitelje i u Hrvatskoj i u Ukrajini.

Na radionici “Škola za čarobnjake”, uz tradicionalan kviz u kojem su svi još jednom pokazali izvrsno poznavanje knjiga o Harryju Potteru (za Ukrajince kviz je bio preveden na ukrajinski jezik!), polaznici su izradili “čarobne štapiće” od suhih grana koje su ukrasili vrućim ljepilom, bojom, perlicama, špagicama i šljokicama. Nastali su jedinstveni i vrlo maštoviti, unikatni, a k tome i ekološki štapići, čija je dodatna vrijednost što je za njihovu izradu iskorišten zeleni otpad. Nakon toga, sudionici radionice izradili su i poseban “bookmarker” u obliku čarobne metle. Na kraju, svi su se složili da su dva sata radionice opet prebrzo prošla, uz dobro društvo i uz mnoštvo  kreativnih aktivnosti u kojima su svi uživali te se još jednom odlično zabavili u knjižnici.

Knjižnica zahvaljuje na pomoći u pripremi i izvedbi radionice vrijednim knjižničnim volonterkama Mariji, Ani, Lorni, Ivani i Leoni.

Sljedeća ljetna radionica s tematikom iz svijeta Harryja Pottera održat će se 29.8.2023., pod nazivom “Pismo iz Hogwartsa”. Vidimo se!

Izvor: Održana radionica za mlade “Škola za čarobnjake” – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content