Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Kinu “Velebit”

Pučko otvoreno učilište Koprivnica 26. studenog 2023. godine pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama besplatnom projekcijom filma „Samo kad se smijem“, uz gostovanje filmske ekipe te održavanjem okruglog stola stola nakon projekcije filma u Kinu “Velebit”.

U nedjelju, 26. studenog u 18:00 sati u Kinu “Velebit” održat će se projekcija filma Vanje Juranić „Samo kad se smijem“. Svjetsku premijeru ovaj film imao je na ovogodišnjem 70. Pulskom filmskom festivalu gdje mu je dodijeljena nagrada Kino mreže, a Tihana Lazić osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na istom festivalu. Nagrada Kinomreže, koja se ove godine dodijelila prvi put, omogućuje filmu širu distribuciju, a ovome filmu dodijeljena je zbog iznimno važne tematike kojom se bavi – obiteljskim nasiljem.

Glavne uloge nose Tihana Lazić i Slavko Sobin. Oni su bračni par koji naoko žive idiličnim životom, no sve se mijenja kada se ona odluči vratiti studiju psihologije koji je napustila kada je zatrudnjela…

Kako i zašto je film nastao, kako se odvijalo snimanje i druge detalje otkrit će nam redateljica filma Vanja Juranić, producentica Ana Grbac i glavna glumica Tihana Lazović, koje će biti i sudionice okruglog stola na temu nasilja nad ženama, uz Jelenu Veljaču iz inicijative Spasi me, Marinu Švagelj Jažić iz udruge HERA Križevci– za zaštitu i promicanje ljudskih prava te Silviju Čavić iz Obiteljskog centra Koprivnica.

Ulaz je besplatan, a svoje ulaznice možete rezervirati na broj telefona 621-653 u radno vrijeme blagajne kina (radnim danom od 15:30 do 21:30 sati), vikendom i od 10:30 do 12:30 sati.

26.11.2023. u 18,00 sati
IZVORNO IME: Samo kad se smijem
REDATELJ: Vanja Juranić
ŽANR: drama
ULOGE: Tihana Lazović, Slavko Sobin, Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac
TRAJANJE FILMA: 73 minute
GODINA: 2023
DRŽAVA: Hrvatska, Srbija

NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Skip to content