Noć kazališta “Tratinčica i čudesna vrtićka krema”

Produkcija: Kazalište Prijatelj
Tekst: Jelena Premec i Hrvoje Zalar
Režija: Hrvoje Zalar
Igraju: Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar
Kostimografija: Andreja Lonjak
Glazba: Šimun Matešić

Trajanje: 45 minuta
Uzrast: 4+

Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. To je naravno zapravo na neki način normalno. Dijete iz potpuno sigurnog okruženja dolazi u ono potpuno nepoznato. Naravno, nije lako ni roditeljima. Do tog trenutka su rijetko ostavljali dijete, a ako i jesu to je uvijek bilo bliskim i povjerljivim osobama. Najednom se moraju osam sati osloniti na neku, do tog trenutka nepoznatu osobu i imati povjerenja da će ona jednako dobro postupati prema djetetu i da će ono biti na sigurnom.

Slikovnica Jelene Premec „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, tematizira upravo taj problem, taj trenutak razdvajanja od roditelja. Autorica koja je i sama odgojiteljica i radi u vrtiću takvih se trenutaka nagledala i morala suočiti i rješavati te probleme. Čudesna vrtićka krema je metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno.
Hrvoje Zalar je u svojoj dramatizaciji razradio osnovnu temu i nadopisao scene u kojima je na komičan i djeci prepoznatljiv način prikazao težak rastanak glavnog lika (Tratinčkice) od svojih roditelja.

Slikovnica Jelene Premec „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“, tematizira upravo taj problem, taj trenutak razdvajanja od roditelja. Autorica koja je i sama odgojiteljica i radi u vrtiću takvih se trenutaka nagledala i morala suočiti i rješavati te probleme. Čudesna vrtićka krema je metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno.

Hrvoje Zalar je u svojoj dramatizaciji razradio osnovnu temu i nadopisao  scene u kojima je na komičan i djeci prepoznatljiv način prikazao težak rastanak glavnog lika (Tratinčkice) od svojih roditelja.

Dvorana „Domoljub“, Starogradska 1, Koprivnica

25. studeni 2023. (subota) u 11,00 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 3,30 eura/24,86 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Cijena za studente, umirovljenike i kupovinu 6 i više ulaznica iznosi 2,50 eura/18,84 kuna.

VAŽNO: Sve nepodignute ulaznice se sat vremena prije početka predstave brišu iz sustava, stoga molimo cijenjenu publiku da rezervirane ulaznice podignu na vrijeme. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Skip to content