Moderna Afrodita

Produkcija: STUDIO 9, Zagreb

Autorice: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić

Redateljice: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić

Igraju: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić

Trajanje: 90 minuta

Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, ali i same žene jedne drugima.

Protagonistice predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na „nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom transformirajućem wellness programu“, koji može riješiti sve njihove životne probleme. Iako od prvog trena, između Marije i Magdalene frcaju međusobne predrasude i osude, spletom okolnosti one skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.

U ovoj zabavnoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene koja sve može, koja je samostalna i samosvjesna, no po mjeri i ukusu ukorijenjenih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, svetica i kurva, uspješna poslovna žena, majka i domaćica –  ona je „žena, majka, kraljica“…

Otisnite se na transformirajuće životno iskustvo koje će vas natjerati da se smijete do suza i plačete od smijeha!

Predstava je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u dvije kategorije, onu za najbolju glumicu (Karmen Sunčana) i za najbolji suvremeni hrvatski dramski tekst, odnosno dramaturgiju predstave.

Dvorana „Domoljub“

1. lipnja 2023. (četvrtak) u 19:30 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 5,30 eura/39,93 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Cijena za studente, umirovljenike i kupovinu 6 i više ulaznica iznosi 4,00 eura/30,14 kuna.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Skip to content