Mnogobrojni posjetitelji uživali u reviji narodnih nošnji „Ruho naše, najljepše II“

U organizaciji Folklornog ansambla „Koprivnica“ i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, večeras je u koprivničkom Domu mladih održana revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“, kojoj su, uz mnoštvo posjetitelja, prisustvovali i gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Tijekom revije, posjetitelji su imali prilike vidjeti i nošnje ili njezine dijelove koji se rijetko koriste u koreografijama, a imaju izuzetnu kulturnu i povijesnu vrijednost.

Od samih početaka djelovanja, Folklorni ansambl „Koprivnica“ posvećuje veliku pažnju nabavi i očuvanju bogatstva narodnih nošnji, pa danas raspolaže s oko 200 impresivnih kompleta iz različitih regija, poput Podravine odakle dolaze svečane i radne varijante iz Koprivničkog Ivanca i mjesta Ždale, zatim Međimurja, Hrvatskog zagorja, Slavonije, Baranje, narodne nošnje Hrvata Bunjevaca te građanskih nošnji karakterističnih za građansku Koprivnicu. Unatoč brojnim izazovima i promjenama kroz godine, članovi Ansambla s velikom brižnošću i poštovanjem čuvaju i njeguju bogatstvo i raznolikost narodne nošnje.

Skip to content