Mjesec našeg filma u Kinu Velebit

Kino Velebit priključuje se manifestaciji Mjesec našeg filma Hrvatskog audiovizualnog centra.

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja proglašen je Mjesecom našeg filma.

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Pogledom unatrag želi se podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma u proteklom razdoblju i ujedno motivirati publiku na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.  

Tim povodom, zahvaljujući Hrvatskom audiovizualnom centru u kinu Velebit će publika moći pogledati hrvatske filmove uz povoljne cijene kinoulaznica.

Na rasporedu su filmovi:  Šegrt Hlapić za naše najmlađe gledatelje, dugometražni igrani filmovi „Osmi povjerenik“ i „S one strane“ te dokumentarni filmovi „Kralj“ i „Goli“.

Cijena kinoulaznice iznosi 1,00 € / 7,53450 kn, a možete ih rezervirati u radno vrijeme blagajne  kina.

ŠEGRT HLAPIĆ

07. svibnja u 11:00 sati
REDATELJ: Silvije Petranović
ŽANR: pustolovni, film za djecu
ULOGE: Mile Biljanović, Ena Lulić, Goran Navojec, Hristina Popović, Milan Pleština, Livio Badurina, Mustafa Nadarević, Bojan Navojec, Nikola Kojo, Ivo Gregurević, Špiro Guberina, Damir Lončar, Danko Ljuština, Daria Lorenci Flatz, Marija Kohn
TRAJANJE FILMA: 102 minute
GODINA: 2013
DRŽAVA: Hrvatska

Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Tijekom putovanja čekaju ih brojne pustolovine i poteškoće: nemaju gdje spavati, nemaju hrane, nemaju ni prikladne odjeće, ali ne boje se ničega! Hrabri su, sretni i spremni su svakome pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni…

S ONE STRANE

08. svibnja u 18:00 sati
REDATELJ: Zrinko Ogresta
ŽANR: drama
ULOGE: Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Vinko Kraljević, Alen Liverić, Marija Tadić, Ivan Brkić, Tena Jeić Gajski
TRAJANJE FILMA: 85 minuta
GODINA: 2016
DRŽAVA: Hrvatska, Srbija

Prije 20 godina Vesna se s djecom preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva na površinu će isplivati tajna koju je sve te godine nastojala sakriti.

KRALJ

09. svibnja u 18:00 sati
REDATELJ: Dejan Aćimović
ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 75 minuta
GODINA: 2011
DRŽAVA: Hrvatska

Darko Kralj je hrvatski paraolimpijac i stopostotni invalid. 1991. godine u teškom ranjavanju gubi lijevu nogu. Četrnaest dana leži u komi, liječnici mu jedva spašavaju zivot, a nedugo nakon toga ostavlja ga supruga. Ponovno uči hodati i jedva se odupire depresiji. Danas je svjetski i olimpijski prvak u bacanju kugle! Svjetski je rekorder. Jedini je sportaš u povijesti sporta, koji je na najvećem svjetskom natjecanju, Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, u samo jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom.

GOLI

10. svibnja u 18:00 sati
REDATELJ: Tiha K. Gudac
ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 75 minuta
GODINA: 2014
DRŽAVA: Hrvatska

Prije šezdesetak godina jedan je čovjek nestao i nije ga bilo četiri godine. Vratio se kao netko drugi, a sa sobom je donio bolnu tajnu o kojoj se u obitelji šutjelo. Pitanja je počela postavljati tek njegova unuka, ujedno i redateljica ovog filma, koja je još od djetinjstva željela razumjeti zašto djed ima ožiljke po tijelu, no on je preminuo nikome ne ispričavši cijelu priču. Ovaj je film istraživanje na ruševinama prošlosti, mozaik nastao od tragova obiteljskih fotografija i intimnih svjedočanstava grupe bliskih ljudi koje je ujedinilo isto mjesto – politički logor Goli otok.

OSMI POVJERENIK

16. svibnja u 20:00 sati
REDATELJ: Ivan Salaj
ŽANR: drama, komedija
ULOGE: Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović
TRAJANJE FILMA: 139 minuta
GODINA: 2018
DRŽAVA: Hrvatska

Siniša Mesjak ambiciozan je političar koji se nađe u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga šalje na Trećić, izolirani otok bez telefona i interneta čiji stanovnici govore nerazumljivim dijalektom. Sinišin zadatak organiziranje je lokalnih izbora, što nije pošlo za rukom ni jednom od prethodnih sedam povjerenika.

Više o filmovima u Kinu Velebit – Kino “Velebit” – Pučko otvoreno učilište Koprivnica – Digitalno i 3D kino (pou-kop.hr).

Skip to content