Mažoretkinje grada Koprivnice

Mažoretkinje grada Koprivnice osnovane su 1992. godine i njeguju kulturnu tradiciju mažoret plesa u gradu Koprivnici. Također su jedan od osnivača prvog Hrvatskog Saveza Mažoretkinja. Okupljaju djecu i mladež različitog uzrasta i spola, te djeluju u četiri dobne skupine: mini mažoretkinje, kadetkinje, juniorski tim i seniorski tim. Naš rad obuhvaća plesne edukacije i koreografije klasičnog mažoret plesa kojeg karateriziraju „military“ marširajući korak i stupanje, stilizirane korake različitih plesnih izražaja, plesne formacije paradnih defileja, te show dance programe sa različitim plesnim rekvizitima.

Simbol svake mažoretkinje je mažoretski štap. Različite tehnike vrtnje i virtuoznost uz glazbu čine svaku izvedbu mažoretkinja specifičnom i atraktivnom. Mažoretkinje grada Koprivnice nositeljice su edukacijskih radionica, tradicionalnih samostalnih plesnih revija za majčin dan i tjedan obitelji, ljetnih nastupa na Zrinskom trgu, božičnih čestitki te svečanog programa obilježavanja dana grada Koprivnice. Sudjeluju u svim kulturnim i svečanim programima u gradu.

Članice su NBTA saveza te svjetskog saveza mažoretkinja. Redovito sudjeluju na natjecanjima i postižu zavidne rezultate. Višestruke su državne prvakinje u različitim kategorijama i dobnim skupinama. U njihovim uspjesima su i europski naslovi prvakinja te mnogobrojna druga i treća mjesta. Dobitnice su priznanja grada Koprivnice te  Koprivničko- križevačke županije.
Mažoretkinje grada Koprivnice svoj uspjeh i rad temelje na velikom trudu i radu na području specifične plesne kulture novog doba sa stalnim usavršavanjem i edukacijom svojih članova i trenerica. Postani i ti dio ovog tima i priključi nam se, kontaktiraj nas na društvenim mrežama i razvij svoj talent!

Skip to content