“Mali Galović” u knjižnici

Program „Mali Galović u knjižnici“ održat će se u petak, 27.10.2023. s početkom u 17,00 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (u Makerspaceu).

Program je namijenjen djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi. U goste nam dolaze Alma Pongrašić i Irena Pongrašić Metelko, poznatija i kao Irena Zelena, književnice iz obitelji Pongrašić u kojoj svi pišu za djecu. Naglasak u ovom programu je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti pa će se cijeli program provesti u pričanju priča i aktivnostima za djecu. Osim što će nam književnice predstaviti knjige iz svoje obitelji, predstavit će i svoje najpoznatije priče.

Književnica Alma Pongrašić u društvu svoje ljubimice Gili predstavit će slikovnicu „Mi nismo sami“ koja potiče na  udomljavanje životinja i govori o važnosti senzibilizacije djece na prava na dostojanstven život svih bića na planeti.

Irena Zelena, koja pored pisanja i ilustrira, predstavit će kroz pričaonicu i radionicu slikovnicu  „Mala noćna mora“.

Pozivamo djecu predškolske i niže osnovnoškolske dobi i njihove roditelje na ovo veselo druženje s književnicama. Za sudjelovanje je potrebna prijava u Dječjem odjelu na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (105).

Program Mali Galović odvija se u okviru Galovićeve jeseni 2023. i Mjeseca hrvatske knjige.

Skip to content