Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2023. “Nostalgija u Koprivnici”

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva sve koji se vole kreativno izražavati riječima da se prijave na natječaj za najbolju kratku priču u 2023. godini koji će trajati od 20.6. do 31.8.2023.

Ove godine tema je nostalgija. Radnja priče treba biti smještena u gradu Koprivnici, na koprivničkim ulicama i u koprivničkim kvartovima.

U ovogodišnjem natječaju Koprivnica je kulisa za literarno propitivanje nostalgije koja se u najširem smislu definira kao iracionalna težnja za vraćanjem u prošlost, tuga za onim što je bilo i što se ne može vratiti, idealiziranje prošlosti za razliku od sadašnjosti, a razlog može biti gubitak sigurnosti u životu ili čak i jednostavno starenje.

Cilj je natječaja potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji.

Detaljnije upute i kriteriji natječaja nalaze se u Pravilima kreativnog natječaja na mrežnoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica – Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2023. / Nostalgija u Koprivnici – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Nagrade u knjigama osiguravaju vodeće hrvatske nakladničke kuće –  Ljevak prvu nagradu (5 knjiga prema osobnom odabiru nagrađenog), Znanje drugu nagradu (4 knjige prema prema odabiru sponzora) i  Šareni dućan (3 knjige prema osobnom odabiru nagrađenog).

Nakon prethodnih natječaja Koprivnički krimić (2019.),  Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone (2020.), Strah u Koprivnici (2021.) i Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.) ovo je peti kreativni natječaj za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica. 

Nagrađene priče mogu se pročitati na poveznici Koprivničke priče – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr). Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na prva dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2021.) (https://www.knjiznica-koprivnica.hr/wp-content/uploads/2021/04/Koprivnicke-price-1.pdf), dok će priče nagrađene 2021., 2022. i 2023. biti objavljene u elektroničkoj knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 2 u 2024. godini.

Skip to content