Kreativna radionica za djecu „Basnosvijet“

U srijedu, 3. 4. 2024. u 17 h, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, na prvom katu u Makerspaceu, održat će se kreativna radionica za djecu „Basnosvijet“. Namijenjena je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Čitanje priča djeci donosi mnogostruke koristi: potiče maštu i stvaralaštvo, potiče razmišljanje, jača pamćenje i koncentraciju, opušta, smanjuje stres – i zabavno je! Ovo je samo jedan mali dio dobrobiti čitanja pa kreativna radionica „Basnosvijet“ također donosi neke od ovih koristi, ali istodobno omogućuje da djeca kvalitetno provedu slobodno vrijeme u prostoru knjižnice, druže se s vršnjacima, kreativno se izražavaju i nauče nešto novo.

U ovogodišnjem ciklusu radionica „Basnosvijeta“, u prvoj radionici, posudit ćemo jednu zanimljivu basnu „Kokoš sa zlatnim jajima“ iz nove knjige za djecu „Basne i priče“ La Fontainea u izdanju Znanja, objavljene 2023. godine koja se može pronaći na policama Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. La Fontaineove basne prepričala je i prilagodila djeci Stefanie Leonardi Hartley.

Za prvu radionicu poslužit će basna „Kokoš sa zlatnim jajima“ u kojoj pratimo što se događa u životu jednog seljaka koji se jednog dana domogao vrlo neobične kokoši. A što se sve dalje dogodilo s dolaskom ove pernate životinje u obitelj glavnog lika, naravno, ostavljamo samo za radionicu… U igri „Cipelići“ netko će uz pomoć mašte ući u „cipele“ glavnog junaka basne te odgovarajući na pitanja sudionika radionice iz perspektive glavnog junaka, ispričat će sasvim neku novu priču. Nakon igre izrađuju se crteži s motivima basne.

Kreativnu radionicu vodi viša knjižničarka Ranka Janus.

Dođi u „Basnosvijet“ poslušati priču!

Prijave za sudjelovanje u radionici na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na broj tel. 048/622 363, ili mob. 095 652 5433.

Skip to content