Koncert “Oridano guitar trio”

…skladati u manouche gipsy swing stilu nakon Djanga Rainhardta traži stvaralačku avanturu… Reciklirana i obrađivana na više ili manje dobre načine, od velikana poput Debarrea, Lagrenea, Lafertina, braće Rosenberg… naših, Matišića i Kukuruzovića, i sve do gomile beznačajnijih epigona… ta je glazba preživjela desetljeća i dalje je slušana, omiljena i dobra…

Jedan od bendova koji stvaraju u tom razigranom stilu je i Oridano guitar trio, s tim da  oni izvode inovativnu autorsku glazbu polazeći od Djanga kao reference, istodobno stvarajući onu originalnost stila koji prepoznajete već nakon nekoliko slušanja (gdje se ističe zanimljivo Orjenovo poigravanje manouche ljestvicama kojima je još davno Django redefinirao poglede na europski jazz!).Oridano guitar trio je sastav koji iz nastupa u nastup čini sve da zadovolji zahtjevnu jazz publiku Hrvatske i inozemstva. Pri tom pothvatu uvijek koriste iskušane metode, neke od njih su šarm, rafiniranost i virtuozitet i što ih čini apsolutnim miljenicima publike i neupitno svrstava u sam vrh predstavnika ovog žanra u Hrvatskoj.

Na repertoaru su autorska glazba, glazba Djanga Reinhardta te ostale gypsy jazz uspješnice koje su s godinama postale dio kanona.

Članovi sastava:

Orjen Riđanović (lead gitara)

Milivoj Majdak (ritam gitara)

Hrvoje Sudar (ritam gitara/vokal)

Dvorana „Domoljub“

22. rujna 2023. (petak) u 20:00 sati

Svoje ulaznice po cijeni od 3,90 eur/29,38 kn možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr . Za kupovinu 6 i više ulaznica, te za studente i umirovljenike cijena pojedine ulaznice iznosi 2,60 eur/19,59 kn. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja koncerta.

Koncert je sufinanciran sredstvima Koprivničko-križevačke županije.

Skip to content