Koncert DUO – Jocić i Galler

U sklopu seminara Musicorum MasterWeek-a i u organizaciji Musicoruma i ORRO -bar- pozivamo vas na KONCERT DUO u ORRO -bar-

15. prosinca 2023. u 21:00 sat na kojem će nastupiti renomirani predavači Vojkan Jocić na saksofonu i Hrvoje Galler na klaviru.

VOJKAN JOCIĆ (Koprivnica, 1976.)

1997. godine upisuje KUG (Kunst Universitat Graz) u klasi prof. Petera Strauba kod kojeg je i magistrirao. U vrijeme studija počinje svirati s Opernim orkestrom iz Graza, Simfonijskim orkestrom Graz, i manjim komornim ansamblima. Nastupa i kao solist uz pratnju prof. Wolfganga Rieglera. S kolegama iz klase osniva kvartet saksofona Quadrophone s kojim nastupa u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Crnoj Gori.

Uz klasičnu izobrazbu, educira se u jazz i popularnoj glazbi pohađajući seminare u Hrvatskoj i Sloveniji radeći s eminentnim glazbenicima i pedagozima. Svira u nekoliko jazz ansambla od kojih treba istaknuti ansambl, The unleashed bop force band, Trip Tones, Zvjezdan Ružić sextet, Jazz room, Kristijan Terzić sekstet, Chui, Big Band HRT i mnogi drugi.

2011. 2012. 2013. 2015. i 2016. godine dobitnik je Nagrade Status za najboljeg jazz saksofonista u Hrvatskoj. Dobitnik je Porina s ansamblom Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružić sextet.

HRVOJE GALLER (Brežice, 1976.)

Rođen je u Brežicama 1976. Nakon završene Glazbene škole “Blagoje Bersa” u Zagrebu, upisuje Muzičku Akademiju, te stiže diplomu akademskog glazbenika u klasi prof. Pavice Gvozdić na V. Odjelu za klavir.

Interes za jazz glazbu koji se pojavljuje već za vrijeme studija, kasnije se kroz suradnju s nekim renomiranim jazz glazbenicima te samostalnim proučavanjem jazz glazbe, pretvara u predano bavljenje jazzom.

Projekti u kojima je sudjelovao te sastavi s kojima je suradivao ili suraduje su: Luka Udžbinac band, Zagrebački Jazz Portrait, Jazz Me-Do, Joe&Maja Kolektiff, Jelena Balent, Maja Savić, Big Band HRT-a, Big Band vojnog orkestra, Bjelovarski Big Band.

U posljednje vrijeme dio je i novog projekta Jasne Bilušić, “New Deal”. Osim klasične i jazz glazbe, okušao se i u nekim drugim glazbenim žanrovima. Kao honorarni glazbenik GK “Komedija” svirao je u musicalima (”Chicago”, “The Full Monty”, “Mali dućan strave”, “Aida”). Isto tako surađivao je s različitim pjevačima i sastavima (Nina Badrić, Soulfingers, Yammat…).

Osim sviračkim, paralelno se bavi i pedagoškim radom. Predavao je na srednjoj školi za popularnu i jazz glazbu, a danas predaje klavir u Glazbenoj školi “Zlatko Baloković”. Zadnje četiri godine nastupa u sastavima Jasne Bilušić, “Cool Date” i “New Deal”.

Skip to content