Koncert “Baklava”

U sklopu “ETNO – Edukacija / Tradicija / Novi izričaji / Okupljanje” festivala dana 9.9.2023. s početkom u 22,00 sati održava se koncert makedonskog sastava iz Skoplja Baklava u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK, Trg Žarka Dolinara 16, Koprivnica.

Baklava je sastav osnovan 2004. godine u Skoplju. Bend je do sada snimio i izdao 4 albuma na raznim jezicima, a zadnji 5. album izlazi 2023. godine. Baklava je bend s velikim izvođačkim iskustvom, koji je imao mnogo koncerata u domovini, ali i sve preko Europe u zemljama kao što su: Danska, Španjolska, Francuska, Njemačka, Češka, Belgija, Rumunjska, Turska, Italija, Slovenija, Srbija…

Na makedonskom jeziku riječ Baklava činila se kao savršen izbor za naziv benda, ne samo da se koristi kao termin za turski slatkiš, već i kao sinonim za romb, savršeni geometrijski oblik ili hazard “Dijamant”. Baklava je simbol jednakosti, spoj različitih kultura i četiri strane svijeta.

Baklava je sudjelovala u soundtrackovima igranih filmova “Treće poluvrijeme” i “Zlatna petorka”, a pojavljuju se i u oba filma.

Pored rada s Baklavom, pjevačica Elena Hristova, nekoliko godina je bila dio turskog benda “Baba Zula”. Imala je i razne druge suradnje, uključujući rad s “The Backyard Jazz Orchestra” i Goranom Trajkovskim iz grupe Anastasia u njihovom projektu “Bioscopia”.

Organizator: Udruga Kopriva

Više o programu na poveznici: ETNO – Edukacija / Tradicija / Novi izričaji / Okupljanje Koprivnica | Koprivnica | Facebook

Festival je sufinanciran sredstvima Grada Koprivnice.

Skip to content