Rasprodano – Koncert – Amira Medunjanin

Pjevačka diva čarobnog glasa Amira Medunjanin ponovno nam stiže u Koprivnicu. U pratnji Antonia Vrbički na harmonici.

Amira Medunjanin predstavit će izbor iz svojega opusa u čijem je središtu sevdah, taj tradicionalni, čežnjom i emocijama prožet koncept pjesme i muziciranja koji već godinama uspješno promovira na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Kao vrhunska interpretatorica svoj talent, senzibilitet i znalački pristup povezala je sa tradicijom reinterpretirajući poznate sevdalinke, ali i druge tradicijske, narodne i autorske, starije i novije, više ili manje poznate pjesme s novim  glazbenim tekovinama.

Samo u posljednjih deset godina zabilježila je pet studijskih nosača zvuka na kojima je, okupivši oko sebe vrsne suradnike, ovjekovječila svoje umijeće prenošenja sevdaha. Pretposljednji studijski album “Damar”, uvršten je među 40 najboljih albuma 2017. godine prema Transglobal World Music Chartu, a i u ovoj, za glazbenike iznimno kriznoj godini, objavila je album “For Him and Her”

Dobitnica je Porina 2020. godine  u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe za pjesmu Što te nema s albuma Live at Arena i 2021. za album For Him and Her u kategoriji za najbolji World Music Album.

Posebna spona koja Amiru veže uz koprivničku publiku je podravska narodna pjesma Čula jesam da se dragi ženi koju je Amira snimila na albumu Silk & Stone 2014 godine i od tada je promovira širom svijeta.

Ulaznice za ovaj koncert ne prodaju se u Domoljubu.

Dvorana „Domoljub“

28. listopada 2022. (petak) u 19:30 sati

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna (6,64 €) možete podići u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, Svilarska 12, Koprivnica.

Skip to content