Jerko Jurin kvartet – Međunarodni dan jazza

U nedjelju 30. travnja 2023. godine u sklopu 26. glazbenog ciklusa ‘Jazz from the Woods’ u Koprivnici gostuje Jerko Jurin Kvartet. Ovim koncertom Koprivnica se pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u obilježavanju Međunarodnog dana jazza.

Koncert će se održati u skrivenom dvorištu u Svilarskoj ulici 8, Koprivnica s početkom u 20,00 sati, a ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena program se seli u KKC Pixel, Trg mladosti 18, Koprivnica.

Jerko Jurin kvartet izvodi svoju autorsku glazbu sačinjenu od kolaža unaprijed definiranih kompozicija, struktura te improvizacija inspiriranih suvremenom jazz, elektronskom i rock glazbom. Njihove sofisticirane melodije, bogata harmonija i elektronske teksture na tragu su izvođača poput Kneebodya, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Jaga Jazzista i Alessandra Cortinia. Kvartet čine vrsni jazz glazbenici mlađe generacije, dobitnici raznih strukovnih nagrada i priznanja – Hrvoje Galler na klavijaturama, Luka Čapeta na električnoj gitari, Hrvoje Kralj (strukovna nagrada Status 2020 u kategoriji jazz kontrabasa) na električnom bassu i Jerko Jurin na bubnjevima.

U sklopu koncertne jazz sezone u Koprivnici ove godine u planu je pet koncerata, a organizatori ujedno najavljuju i 9. izdanje Međunarodnog jazz festivala ‘Fest jazza Koprivnica’ koji će se ove godine održati 7. i 8. srpnja.

Međunarodni dan jazza je manifestacija koja se 30. travnja obilježava diljem svijeta. Poruka jazza kako svi možemo govoriti istim jezikom, a da ne izgovorimo ni riječ, prenosi se i ove godine, a slavlju se pridružuje i Koprivnica. Glavni cilj programa je podići svijest o potrebi međukulturalnog dijaloga i međusobnog razumijevanja, te pojačati međunarodnu suradnju i komunikaciju. Svake godine ova međunarodna umjetnička forma zalaže se za promicanje mira, dijaloga među kulturama, raznolikosti i poštivanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva te iskorjenjivanje diskriminacije, promicanje slobode izražavanja, poticanje ravnopravnosti spolova i jačanje uloge mladih u donošenju društvenih promjena.

Koncert sufinancira Grada Koprivnica.

O Jazz klubu Koprivnica: Fest Jazza 2022. | Koprivnica 08.-09.07.

Skip to content