Izložba “Neuspjeh je…”

U subotu 10. prosinca 2022. u AK galeriji otvorena je izložba „Neuspjeh je…“ autora Dijane Mateša i Gorana Živkovića. Izložba je dio projekta Napali se na neuspjeh, a nastala je u suradnji autora s koprivničkim srednjim školama i AK galerijom.

Izloženi radovi učenika su rezultat kreativnog procesa koji su učenici prošli pod vodstvom mentorica Ive Bolfek, Sonje Delimar i Sandre Maletić. 

Napali se na neuspjeh je serija javnih tribina koje Mateša i Živković vode u Inkubatoru kreativnih industrija Enter Koprivnica. Tijekom ove godine slične tribine imali su prilike gledati studenti Sveučilišta Sjever kao i učenici svih triju koprivničkih srednjih škola. Na tim tribinama studentima i učenicima svoje neuspjehe pričali su njihovi nastavnici, ravnatelji i prorektor. Mladi ljudi imali su priliku čuti kako se neuspjeh može promatrati kao izvor inspiracije, kao prilika za učenje, prilika za rast i prilika za transformaciju. 

Autori izložbe ističu kako im je važno da se promovira zaštita mentalnog zdravlja zbog još uvijek prisutne i jake stigmatizacije osoba koje imaju teškoće i koje se često zbog straha od stigme ne javljaju stručnjacima koji im mogu pomoći.

Projekt Napali se na neuspjeh podržan je od Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Izložba se može pogledati do 17.12.2022.

Skip to content