Izložba likovnih radova koprivničkih i zadarskih učenika na temu “Nacrtaj EU projekt”

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 19. do 28. srpnja 2023. godine održava se izložba likovnih radova koprivničkih i zadarskih učenika na temu „Nacrtaj EU projekt“.

Izložbi su prethodile dvije održane likovne radionice u Koprivnici i Zadru u organizaciji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, Gradske knjižnice Zadar, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Zadar, Razvojne agencije PORE KKŽ i Agencije za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA. Na likovnim radionicama učenicima nižih razredima osnovnih škola predstavljena su po tri EU projekta s područja Koprivničko-križevačke i Zadarske županije koji su financirana sredstvima iz EU fondova, nakon čega su oni odabrali jedan od tri projekta koji su zatim i naslikali.

Ovi radovi su u periodu 30. lipnja do 14. srpnja 2023. godine bili izloženi u Ogranku Grad Gradske knjižnice Zadar u Providurovoj palači. Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Cilj ove izložbe je kreativnim radovima učenika predstaviti neke od najznačajnijih EU projekata s područja Koprivničko-križevačke i Zadarske županije i približiti ih široj javnosti te na taj način ujedno obilježiti i „10 godina od ulaska RH u EU“.

Projekt je u Koprivnici realiziran u suradnji Europe Direct centra Koprivničko-križevačke županije i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Skip to content