Indijski jazz fusion sastav THE BODHISATTWA TRIO nastupa u Koprivnici u sklopu svoje europske turneje

“The Bodhisattwa Trio” u sklopu svoje europske turneje nastupaju u Koprivnici u petak 14. listopada 2022. godine u koprivničkom klubu FUNK, Trg Žarka Dolinara, Koprivnica, u 21,00 h.

The Bodhisattwa Trio je jazz fusion trio koji prkosi žanrovima, konvencijama i stereotipima. Bend je osnovan 2012.godine. Članovi benda su iz Kolkate i Delhija: Bodhisattwa Ghosh – gitara, Premjit Dutta – bubnjevi i Shonai – klavijature & synth bas. Crpeći inspiraciju iz života i kozmosa donose mješavinu originalnih instrumentalnih skladbi s posebnim naglaskom na harmoniji i ritmici, te virtuoznosti i spontanoj improvizaciji. Trio je objavio EP s 4 pjesme “Fuzzy Logic” i 3 studijska albuma “Intersections”, “Heart of Darkness” i “The Grey Album”. Njihov drugi album “Heart of Darkness”, objavljen u svibnju 2016., dobio je pohvale kritičara u Indiji i inozemstvu, bio je i najprodavaniji  nezavisni album u Indiji u mjesecu lipnju 2016., “Album godine 2016.” prema izboru Mid-Daya – Mumbai, te jedan od 10 najboljih albuma 2016. prema indijskom izdanju časopisa Rolling Stone i The Hindu, Bangalore. Svojim trećim albumom naziva “The Grey Album” koji je objavljen 2019. za koprivnički ‘Intek Music’ postali su prvi indijski izvođač koji je objavio album za hrvatsku izdavačku kuću.  Nastupali su na festivalima i u klubovima diljem Europe i Azije, od Njemačke, Poljske, Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Litve, do Indije i Malezije, a trenutno rade na svom četvrtom studijskom albumu naslova ‘Frontier’ na kojem surađuju sa hrvatskim Mimika Orkestrom i skladateljem i aranžerom Makom Murtićem. Album će snimiti u Koprivnici, a biti će objavljen tijekom 2023. godine.

Organizator koncerta je Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica, a koncert će se održati u sklopu 25. glazbenog ciklusa ‘Jazz From The Woods’. Ulaz je slobodan.

Koncert se održava uz podršku Grada Koprivnice.

Skip to content