Goran Živković – Žika

Goran Živković – Žika rođen je u Zagrebu 1973. godine. Obitelj se 1980. godine seli u Koprivnicu gdje uz kraće prekide živi do danas.

Najpoznatiji je kao pjevač, tekstopisac i skladatelj u kultnom koprivničkom bendu Overflow čiji je osnivač i jedini preostali originalni član. Od početka 90-tih godina prošlog stoljeća Overflow je aktivan na klupskoj i festivalskoj punk rock sceni širom Europe, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država gdje su održali na stotine koncerata. Snimili su sedam glazbenih albuma, nekoliko EP-a te objavili brojne singlove i pripadajuće video spotove. Za video spot pjesme „Protected by the Badge“ Živković piše scenarij te supotpisuje režiju.

S Konradom Mulvajem tijekom pandemije koja je nastupila početkom 2020. godine započinje s multimedijalnim umjetničkim pothvatom #walkingkoprivnica u kojem spajaju video, tekst i hodanje te promišljaju i potiču na promišljanje o promjenama koje se događaju u svijetu i na koji se način one odražavaju u lokalnoj zajednici. Projekt ima za cilj snimiti sve gradske ulice insta360 kamerom te objaviti sve snimke na otvorenim internetskim platformama.

Krajem 2021. osniva Udrugu Srčika za zaštitu mentalnog zdravlja u okviru koje zajedno sa suosnivačicom, Dijanom Mateša organizira i vodi tribine „Napali se na neuspjeh“ u kojima uspješno destigmatiziraju neuspjeh te ga osvještavaju kao vrijedan resurs.

U suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica domaćin je i voditelj podcasta „Premalo čitam“ prepoznatog od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Goran Živković – Žika je stručni suradnik pedagog mentor u OŠ Martijanec.

Nagrade i priznanja:

Rock&Off nezavisna novinarska nagrada, tri nominacije, Zagreb, 2020.

Retrospektiva šest video spotova glazbene skupine na filmskom festivalu DORF (Festival dokumentarnog rock filma), Vinkovci, 2008.

Glas naroda – najbolji album, najbolji bend i najbolji koncert po izboru čitatelja portala Terapija.net, Zagreb, 2007.

Sedam nominacija za nagradu «Zlatna Koogla», Zagreb, 2007

Skip to content