Glazbeni centar Musicorum

Glazbeni centar Musicorum (GcM) osnovan je u veljači 2019. godine u Koprivnici. Na inicijativu profesora Filipa Klaučeka,  koji je okupio tim iskusnih profesora entuzijasta, ova priča se i ostvarila. Svi članovi u GcM su mlade profesorske ‘snage’ s visokim znanjem i iskustvom, a opet željni to iskustvo i znanje prenijeti na naše stalne i buduće polaznike. Njihova vizija je da u jednom centru, s odličnim timom profesora, glazbu približe svima. Upravo na ovaj način svaki polaznik može se prijaviti na jedan od Musicorum projekata kako bi još više napredovao, usavršio i obogatio svoje glazbeno znanje, odnosno glazbeno obrazovanje. To može biti dodatno usavršavanje ako polaznik ide ili ima završeno glazbeno obrazovanje, a Musicorum je tu i za polaznike koji nemaju glazbeno obrazovanje, a željeli bi nešto naučiti. Poseban naglasak stavljaju na njihove seminare i radionice koje redovito održavaju svake godine.

Jedan od najpoznatijih projekata održava se u prosincu. Poznati i popularni seminar naziva „Musicorum MasterWeek MMW“ organiziraju u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić, a kojeg je do sada (od 2019.) pohađalo 107 polaznika iz 8 gradova diljem Republike Hrvatske.

U planu i realizaciji je glazbeni ljetni kamp i prvo koprivničko glazbeno natjecanje. Osim seminara svake godine održavaju radionice u kojem dovode renomirane glazbenike.

Stalni članovi Musicoruma su:

Vojkan Jocić (saksofon), Antonio Rumenović (gitara), Filip Klauček (kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius) te Nika Bauman (flauta).

Svake godine dovode i nove članove i nadopunjuju izbor instrumenata te su surađivali:

Gordanom Tudorom (saksofon), Markom Malivukom Jovanovićem (saksofon), Dinom Jakšićem (trombon), Antoniom Mikas (flauta) te Laurom Malovac (glasovir).

Kako izgleda seminar MMW možete pogledati u videu

Više o nama na:

www.gcmusicorum.com

Skip to content