GENERACIJE KOPRIVNIČKIH MATURANATA

Udruga Generacije koprivničkih maturanata (GEKOMA) osnovana je 2012. godine na svoju 49. godišnjicu mature. Osnivači su maturanti generacije 1963. Članstvu udruge priključili su se i pripadnici ostalih generacija. Glavna ideja osnivanja udruge bila je: pisati o povijesti gimnazije, gimnazijskim profesorima, maturantima slavljenicima s pedeset godina od mature, ali i svim ostalim generacijama gimnazijalaca koji su željeli u tome sudjelovati. Jedan od ciljeva bio je svakako i pisati o mnogim gimnazijalcima maturantima koji su doprinijeli poznatosti ove najstarije koprivničke obrazovne ustanove, ali i gradu Koprivnici. Stoga, udruga jednom godišnje izdaje knjigu pod nazivom „Maturanti staroga kova“.

U svakoj knjizi dio knjige posvećen je mnogim aktivnostima gimnazijalaca kroz nekoliko desetljeća koji su pridonijeli kulturi, sportu, gospodarstvu i drugim područjima. Na naslovnici prve knjige je zapisano: „Prva knjiga o koprivničkoj gimnaziji“. U 2022. godini biti će tiskana deseta po redu knjiga „Maturanti staroga kova“ koja prenosi interesantne informacije iz povijesti gimnazije, pomalo zaboravljenim gimnazijalcima i poznatim sugrađanima.

Osim tiskanja knjige “Maturanti staroga kova” udruga je organizirala Izložbu fotografija članova Udruge “Gekoma” i  Izložbu „110 godina od osnutka gimnazije u Koprivnici“.  

Skip to content