FROOOM! U Koprivnici od 3.7. do 7.7.2023.

FROOOM! filmska škola i ovo ljeto poziva Koprivničance, djecu i mlade, da se okušaju u filmskoj umjetnosti, snime vlastiti film, nešto nauče i odlično se zabave. 

Pridružite nam se u petodnevnom programu od 3. do 7. srpnja 2023. godine FROOOM! filmske škole kroz jednu od tri zabavne, različite, poučne i kreativne razine.

Početna radionica namijenjena je onima koji se prvi put susreću s filmom, žele isprobati više kratkih formi, od stop-motion animacije, preko eksperimentalnog filma do TV formata, a usput i kroz igru steći dobru osnovu za buduća filmska istraživanja. Voditelji početne radionice su životni i filmski edukator Pavle Perković i Melita Radočaj mlada umjetnica i studentica na akademiji likovne umjetnosti koja je počela kao mlada frooomovka, a sada je jedna od nas.

naprednoj posebnoj radionici Šapat zidova bavimo se gradom i njegovim tajnama, razmišljamo o njegovoj prošlosti i spajamo s filmskom umjetnosti, ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo film o tajnama i pričama grada. Voditelj ovog filmskog čuda je gospodin filozof, filmski redatelj i glumac Veno Mušinović.

Još jedna nova poslastica je majstorska radionica Gluma pred kamerom koju vodi glumica Mirna Ostrošić. Dramskim igrama, glasovnim, govornim i različitim glumačkim vježbama pred kamerom polaznici će se približiti glumi kroz jedinstveno filmsko i glumačko iskustvo.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8,00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9,00 h koja traje do 15,00 h, s pauzom za ručak oko 12,30 h. Djeca nakon 15,00 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16,00 h. Preporučeni uzrast za radionicu je od 8 do 16 godina. Cijena s popustom za rane prijave traje do 28.6.2023., što uključuje topli obrok po izboru svaki dan.

Požuri i odaberi što ti se više sviđa dok još ima mjesta.

Više informacija na: frooom.eu/o-frooomu/

Prijave na: frooom.eu/shop/

FROOOM! škola ima podršku i sufinanciranje Grada Koprivnice, Hrvatskog audiovizualnog centra, Vladine agencije za elektroničke medije i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 20-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje. Bacače sjenki podržava Zaklada Kultura Nova.

Skip to content