Fotogalerija – Tin Dožić “re-cycles”

U srijedu 24.1.2024. godine započeo je redovni godišnji galerijski program Ateliera Koprivnica s gostovanjem umjetnika Tina Dožića i njegovom zvučnom izvedbom “re-cycles”.

“re-cycles” (2017) je rad temeljen na otpadnim predmetima. Tin Dožić koristi elektronički otpad, stare alate i druge zastarjele materijale kako bi stvorio elektroakustičke i mehaničke instrumente. Komponente starih elektroničkih uređaja i alata postaju mikrofoni koji registriraju elektromag-netske emisije (zavojnice iz izvora napajanja), generatori tonova (motori), rezonantna tijela (metal i drvo) te pokretljivi mehanizmi koji proizvode zvukove. Rezultat je izvedba zvuka koja koristi pokrete zastarjelog kao sredstvo za davanje nove vrijednosti odbačenim materijalima. Rad ističe glazbene potencijale materijala, kao i problematiku prekomjerne potrošnje i onečišćenja.

Zvučna izvedba sufinancirana je u sklopu znanstveno- umjetničkog istraživanja ” Slika i zvuk: Gledaonica filmova i zvučna zbivanja” Odjela za umjetničke studije Sveučilišta Sjever.

Fotogaleriju događanja možete vidjeti u nastavku.

Foto by Petra Travinić i Bojan Koštić.

Izvor: (2) Facebook

Skip to content