Fotogalerija E.T.N.O. KC

Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje. Koprivnica ili skraćeno E.T.N.O. KC dvodnevni je festival posvećen tradicijskoj, etno glazbi i world musicu. Obuhvaća glazbene programe, radionice i predavanja za sve zainteresirane – djecu, mlade i odrasle. 

Vrlo važna sastavnica festivala upravo je edukativni dio posvećen starim zanatima (poput radionice izvornog veza), radionicama sviranja tradicijskih instrumenata (radionice sviranja gamelana tj. tradicijskih instrumenata iz Indonezije), radionicama izrade starih slastica (poput štruklji), radionicama za djecu, te predavanjima koja su osmišljena na način da razjasne razlike između tradicijske i etno glazbe, te world musica (glazbi svijeta).

Između ostalog, jedan od ciljeva festivala je sveobuhvatni pregled onoga što se trenutno odvija na hrvatskoj etno sceni, ali i onoj izvan granica Hrvatske. 

Ove godine, program se odvijao od 8. do 9. rujna. U glazbenom dijelu nastupili su Dunja Knebl & Roko Margeta, jedini ansambl u Hrvatskoj koji se bavi izvođenjem indonezijske tradicijske glazbe pod nazivom Ansambl gamelana Jaman Suara, etno sastav Baklava iz Sjeverne Makedonije, a radionice su provodili Hannah Pavlić, Nina Šešić Mežnarić, Udruga žena Bregi i DIF Koprivnički Ivanec.

Sve daljnje informacije o festivalu možete potražiti na FB stranici https://web.facebook.com/ETNO.KC ili na instagram profilu @etno.koprivnica.

Festival organizira Udruga Kopriva.

Festival sufinanciraju Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

Foto by Bojan Koštić

Skip to content