Folklorni ansambl „Koprivnica“ oduševio na Međunarodnom festivalu folklora u Piseku, Češka

Na 28. Međunarodnom festivalu folklora u pitoresknom gradu Písek u Češkoj, koji se održao od 24. do 27. kolovoza 2023. godine, Folklorni ansambl “Koprivnica” oduševio je svojim izvanrednim nastupima, istaknuvši svoju ulogu kao neprocjenjivo kulturno dobro i predstavljajući Grad Koprivnicu, Koprivničko-križevačku županiju te Republiku Hrvatsku.

Na festivalu su sudjelovale renomirane folklorne grupe iz Španjolske, Poljske, Mađarske, Austrije i Češke, a Folklorni ansambl „Koprivnica“ s ponosom je predstavljao bogatu hrvatsku tradiciju. Ansambl je plesovima i pjesmama Podravine, Zagorja i Međimurja oduševio publiku, prenoseći bogatstvo i raznolikost hrvatske tradicije. Njihov živahni nastup, usklađeni koraci i predivne melodije osvojili su ne samo pažnju, već i srca svih prisutnih. Posebno emotivan trenutak uslijedio je kada je Ansambl iznenadio češku publiku izvedbom češke pjesme.

“Naš cilj oduvijek je bio očuvanje i promocija naše kulturne baštine. Ponosno smo predstavljali naše korijene na ovom međunarodnom festivalu i izuzetno smo zahvalni što smo imali priliku dijeliti našu tradiciju s češkom publikom”, izjavila je Nada Šešić, predsjednica Folklornog ansambla „Koprivnica“.

Izvan pozornice, članice i članovi ansambla iskoristili su priliku za istražiti grad, sudjelovati u kulturnoj razmjeni te naučiti segmente tradicionalnih plesova iz različitih zemalja. Stvorili su nova prijateljstva i trajne uspomene, koja će sigurno rezultirati novim gostovanjima i projektima.

Strast prema folklornim izričajima, duboka posvećenost tradiciji te izvanredni nastupi Ansambla ponovno su potvrdili njegovu ulogu kao najboljeg ambasadora hrvatske kulture i nasljeđa.

Dok se dojmovi s ovog putovanja još uvijek sliježu, Folklorni ansambl „Koprivnica nastavlja s aktivnostima, spreman za nove projekte i daljnji rad na promicanju i očuvanju kulturne baštine. Stoga, ako želite stvarati trajne uspomene, putovati i razvijati nova prijateljstva te doprinijeti očuvanju hrvatske tradicije i kulture, pozivamo vas da nam se pridružite.

Skip to content