Loading Događaji

« Svi Događaji

Srednjovjekovni božićni sajam

9 prosinca - 26 prosinca

 

 

 

Mjesto: Trg dr. Leandera Brozovića, Koprivnica

 

 

 

Jeste li spremni za putovanje kroz vrijeme božićnom čarolijom Adventa? U tijeku su pripreme za početak jedinstvenog u Hrvatskoj kakav je bio nekad u svojim europskim počecima u srednjem vijeku, trećeg po redu Srednjovjekovnog božićnog sajma!

 

 

 

Svaki manji ili veći grad u Hrvatskoj trudi se u ovom posebnom dijelu godine svoje trgove uljepšati božićnim sajmovima, no samo u Koprivnici doživjet ćete drugačiju božićnu priču – onu drevnu i zaboravljenu, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez djeda mraza, bez plastike, bez orašara, ali sa orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima kakve ne možete nigdje susresti, srednjovjekovnom kupkom i tavernama sa svjetski originalnim jelima i pićima poput Koprivničkog božićnog piva s koprivom i još mnogo toga.

 

 

 

 

Treće izdanje sajma, ove godine po prvi puta INTERNACIONALNO, prerasti će u najposebniji božićni sajam u Hrvatskoj sa sveukupno više od 40 objekata ugostitelja, starih zanata, izlagača i obrtnika od kojih neki stižu iz Slovenije i Rumunjske.

 

 

 

U parku ispred gradskog muzeja, pa i u samim muzejskim odnosno dvorišnim prostorijama muzeja, posjetitelji će potpuno besplatno vikendima od 09. do 26. prosinca moći uživati u mnogobrojnim atrakcijama i bogatom programu.

 

 

 

Uz mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, vatrenog showa kojeg spremaju koprivnički mušketiri i haramije, dvorskih luda, žonglera i lakrdijaša, srednjovjekovnu kupku, svjećara i krznara te alkemičara i rakijaša, sajam će obilovati domaćim odnosno proizvodima podravskih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i pečenja, slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu. Važno je naglasiti ekološku dimenziju sajma gdje je plastika zabranjena, rasvjeta nekonvencionalna, odnosno primitivna poput baklji, svijeća, petroleja te proizvodi izlagača bazirani na prirodnim materijalima.

 

 

 

Tu je i službeno pivo sajma – Koprivničko božićno pivo koje će se ove godine kuhati na licu mjesta, baš kao i srednjovjekovni Hipokras te krampampule koje će pripremati rakijaši. Oni najistančanijeg okusa među nama, na kapljicu razgovora spustit će se u podrum Muzeja grada Koprivnice gdje će se moći kušati i kupiti vina najboljih podravskih vinara s buduće vinske ceste Podravine čije otvorenje je u pripremi.

 

 

 

 

Nijedna manifestacija ne može proći bez najmlađih sudionika pa tako neće ni Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici jer su u pripremi brojne radionice za klince i klinceze, a i ponešto stariji moći će također naučiti nešto novo odnosno podsjetiti se na ono što su možda zaboravili.

 

 

 

 

 

Vidimo se na Srednjovjekovnom božićnom sajmu od 09. do 26. prosinca (uglavnom vikendima), koji oživljava najstariji koprivnički trg – srednjovjekovni (gdje je Koprivnica nastala), a ulaz će i ove godine biti potpuno besplatan za sve posjetitelje!

Detalji

Početak:
9 prosinca
Kraj:
26 prosinca
Događaj Category:

Organizator

Turistička zajednica grada Koprivnice
Phone
048 621 433
E-mail
tzg-koprivnica@kc.t-com.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Trg Leandera Brozovića 1
Trg Leandera Brozovića 1
Koprivnica, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content