Loading Događaji

« Svi Događaji

Podravski motivi 2024.

4 listopada - 6 listopada

 

 

 

Podravski motivi jedna su od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimlju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U dva dana održavanja manifestaciju posjećuje tisuće gostiju.

 

 

Sajam naivne umjetnosti – najveći sajam naive na svijetu. Na središnjem gradskom trgu, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta.

 

 

Stari obrti – najveći sajam starih obrta u Europi. Prikazivanje starih obrta, kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima „Podravskih motiva“ u neponovljivu čaroliju davno minulih vremena.

 

 

Folklor – folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način.

 

 

Gastronomska ponuda – podravska jela pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentiraju svoje delicije, a jela se mogu kušati i u Podravkinoj pivnici „Kraluš“ u samom središtu grada.

 

 

Izvor: PODRAVSKI MOTIVI – 04.-06.10.2024. – Turistička zajednica (koprivnicatourism.com)

Detalji

Početak:
4 listopada
Kraj:
6 listopada
Događaj Category:

Organizator

Turistička zajednica grada Koprivnice
Phone
048 621 433
E-mail
tzg-koprivnica@kc.t-com.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Zrinski trg
Zrinski trg
Koprivnica, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content