Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Jedan od najboljih filmova godine i čovjek kopriva u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

23 rujna @ 18:00 - 20:00

 

 

 

Allan Brown, tekstilni umjetnik i najveći svjetski stručnjak za tekstil od koprive stiže u Koprivnicu podijeliti s nama svoje nevjerojatno znanje. Allan je začetnik pokreta, središta stvarne promjene,  potpunog prepuštanja procesu, učenja od prirode i iscjeljenja (odnosa s tekstilom, ali i naših suvremenih života). Allanova iznimna priča prikazana je u dokumentarnom filmu autora Dylana  Howitta, The Nettle Dress; koji je već po čitateljima cijenjenog britanskog The Guardiana prozvan jednim od filmova godine. Film niže nevjerojatne hvalospjeve po cijelom svijetu, od aktivista, stručnjaka, filmskih velikana i medija. U filmu je prikazano sedam godina procesa, kada je Allan uz životni gubitak pošao putem koprive i izradio haljinu.

 

 

 

Film će biti prikazan u subotu, 23.9.2023. godine u 18,00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Allan će održati i radionicu izrade tekstila od koprive za vodeće regionalne stručnjake iz područja održivosti, dizajnere i entuzijaste (radionica je popunjena). Cijeli događaj odvija se u suradnji Instituta održive mode i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

 

 

 

Bit Allanovog učenja jest da ne trebamo posjedovati zemlju, strojeve, pogone, biti stručnjak (nema tekstilnu pozadinu), čak i u vrevi grada pronaći ćemo sve što trebamo, biljku označenu kao korov – koprivu. Važnost pristupa najbolje su uopćili stručnjaci i svjedoci: ako ste se ikad pitali što bi Zemlja zatražila od mode, ovo je odgovor; zanat pretvoren u čaroliju, alkemija, meditacija o prirodi, ispunjeno ljubavlju.

 

 

Procesi i uvidi rada s koprivom mogu biti dio umjetničke prakse, stvaranja, rada, poslovanja, meditativno iskustvo, povezivanje s prirodom ili dio procesa iscjeljenja.

 

 

 

Više detalja o cijelom događanju uskoro.

 

Linkovi:

https://www.nettledress.org/

http://film-directory.britishcouncil.org/the-nettle-dress

https://www.picturehouses.com/blog/the-nettle-dress-picturehouse-green-screen-tour

https://www.instagram.com/nettledressfilm/

http://www.nettlesfortextiles.org.uk/wp/

https://web.facebook.com/groups/1648679398499874/?_rdc=1&_rdr

https://www.theguardian.com/film/2023/jun/27/guardian-readers-best-films-of-2023-so-far

Detalji

Datum:
23 rujna
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Category:

Organizator

Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica
Zrinski trg 6
Koprivnica, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content