Loading Događaji

« Svi Događaji

Ivan Brkić / Digitalno doba

21 svibnja - 16 lipnja

 

 

 

Izložba fotografija Ivan Brkić / Digitalno doba za povijest fotografije u Koprivnici posebno je važna.

 

 

Brkić na samom početku 21. stoljeća pripada prvoj generaciji koprivničkih fotografa koji su svoje znanje od samog početka stjecali u digitalnom okruženju. U Brkićevom slučaju radilo se o kameri Olympus E-10, digitalnoj singl-lens 35-140 mm, f2/2.4, refleksnoj kameri s 4.0 megapixel CCD slikom koja je svijetu predstavljena 2000., a u Muzej grada Koprivnice došla 2001. godine.

 

Izložba “Ivan Brkić / Digitalno doba” u Galeriji Koprivnica presjek je fotografske priče prve četvrtine 21. stoljeća. Upravo na primjeru Ivana Brkića, autora koji je od svojih prvih fotografskih početaka od 2003. godine blizak Muzeju grada Koprivnice u kojem je na školskoj praksi učio osnove fotografija, ali i puno više, gledanje sa svrhom i pričanje fotografske priče, što je u svojoj osnovi blisko muzejskim pričama. Odabrane fotografije čine mali uzorak izdvojen iz opusa koji je zaključno s 2023. godinom premašio 700 tisuća digitalnih fotografija.

 

Radi se o radovima koji su slike vremena u kojem su snimljene. Izložba u Galeriji Koprivnica pokušaj je utvrđivanja metodologije istraživanja autorskog opusa u kontekstu suvremene fotografije. Pregled fotografskog materijala Ivana Brkića, njegov pristup fotografskoj slici i načinu na koji komunicira slikom tek su korak u istraživanju fotografije digitalnog doba.

 

Istraživanje fotografske slike i digitalne fotografije postavlja pitanje slojevitog pristupa temama i sadržaju koje nalazimo u fotografijama Ivana Brkića. Od dokumentarne i novinske fotografije, ulične fotografije i fotografskih narativa, korporativne i reklamne fotografije, u opusu nalazimo sve teme klasične fotografije, pri čemu portret, krajolik, rodni grad, kultura, sport, glazba, kazalište, gospodarstvo i politika u svojim najboljim izdanjima posjeduje duhovitost i sarkazam kao prepoznatljivi autorski potpis Ivana Brkića.

 

Odabir radova i izložbu potpisuje Draženka Jalšić Ernečić

Muzej grada Koprivnice

 

 

Otvorenje izložbe “Ivan Brkić / Digitalno doba”

17.5.2024. godine u 19,00 sati

Galerija Koprivnica, Zrinski trg 9, Koprivnica

Izložba je otvorena do 16.6.2024. godine

 

 

 

Detalji

Početak:
21 svibnja
Kraj:
16 lipnja
Događaj Category:

Organizator

Muzej grada Koprivnice
Phone
048 642 538
E-mail
info@muzej-koprivnica.hr
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Galerija Koprivnica
Zrinski trg 9
Koprivnica, 48000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content