Loading Događaji

« Svi Događaji

Bar Atlantik (Program “RENDEZ-VOUS AU CINEMA 2023”)

5 listopada @ 18:00 - 20:00

 

 

 

Ovogodišnji filmski rendez-vous uključuje pet filmova: nezaboravni francuski klasik te četiri žanrovski raznovrsna recentna naslova.

 

 

9. Rendez-vous au cinéma otvorit će jedan od važnijih psiholoških trilera svih vremena u režiji glasovitog Henrija-Georgesa Clouzota. Riječ je o francuskom klasiku Demoni, filmu koji je nastao prema romanu uglednog francuskog dvojca Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca (Vrtoglavica, Oči bez lica Georgesa Franjua), a za koji je i sam Hitchcock bio zainteresiran. Međutim, Clouzot ga je preduhitrio pa je Hitchcock kasnije prema njihovu romanu režirao Vrtoglavicu. Prije projekcije filma u kinu Tuškanac održat će se i druženje s publikom i gostima. Film Demoni na rasporedu je 2.listopada u 18:00 sati.

 

 

Ovogodišnji program uključuje niz filmskih žanrova – pored već spomenute krimi drame/horora Demoni, publika će moći vidjeti recentnu komediju s elementima drame i horora, film Godina morskog psa (L’Année du requin) koja primorski gradić na jugozapadu Francuske suočava se s neočekivanim dolaskom morskog psa. Film su režirali braća blizanci Ludovic i Zoran Boukherme, koji za film ujedno potpisuju i scenarij. Godina morskog psa im je treći dugometražni igrani film koji su zajedno radili. Na rasporedu je 4.listopada u 18:00 sati.

 

 

 

Potom je tu i romantična drama O Joan redatelja Laurenta Larivièrea koja istražuje duboke emocije i tajne u životu žene koja se suočava s događajima iz prošlosti. Naslovnu ulogu utjelovila je renomirana francuska glumica Isabelle Hupert, koja je dobila počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo na prošlogodišnjem, 72. Berlinaleu, na kojem je film imao svjetsku premijeru, a pogledati ga možete 3.listopada u 18:00 sati.

 

 

 

Animirani film Dilili u Parizu autora Michela Ocelota vodi nas u Belle Epoque Pariza (kraj 19. i početak 20. stoljeća) te pruža inspirativnu priču o borbi za prava žena i djevojčica u kojoj djevojčica Dilili istražuje misteriozne otmice djevojčica diljem Pariza. Potonji film osvojio je nagradu César za najbolji animirani film 2019. godine. Ovaj će naslov biti prikazan isključivo na organiziranim projekcijama za učenike.

 

 

 

Reviju zatvaramo dokumentarnim filmom Bar Atlantik autorice Fanny Molin bilježi život vlasnice kafića Natalie i promjene koje nastupaju kada se bar stavi na prodaju. Film se prvi put publici predstavio u sklopu paralelnog programa (ACID) Filmskog festivala u Cannesu 2022. godine. Na rasporedu je 5. listopada u 18:00 sati.

 

Ulaz je slobodan!

 

 

5. listopada u 18:00 sati
IZVORNO IME: Atlantic Bar
REDATELJ: Fanny Molins
ŽANR: dokumentarni
ULOGE: Nathalie Gascon, Jean-Jacques Mordini, Alain Sevenol
TRAJANJE FILMA: 77 minuta
GODINA: 2022
DRŽAVA: Francuska
NAPOMENA: kino pridržava pravo izmjene programa

 

U l’Atlantic Baru, vlasnica Nathalie je u središtu pozornosti. Ovdje ljudi pjevaju, plešu i drže se zajedno. Nakon što je bar stavljen na prodaju, Nathalie i stalni gosti suočeni su s krajem svog svijeta i gubitkom omiljenog mjesta, ponekad štetnog, ali očajnički potrebnog.

Detalji

Datum:
5 listopada
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Category:

Organizator

Kino Velebit
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Kino Velebit
Zrinski trg 6
Koprivnica, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content