Dobar film osigurao sufinanciranje iz fonda Kreativna Europa u sklopu Potprograma MEDIA

Dobar film osigurao je preko 50.000 eura za projekt dugometražnog filma “Ogledalo za slavuja” iz fonda Kreativna Europa u sklopu Potprograma MEDIA.

Dugometražni igrani film “Ogledalo za slavuja” scenaristice, redateljice i producentice Karle Lulić osigurao je potporu fonda Kreativna Europa, u sklopu Potprograma MEDIA (u kategoriji Europski korazvoj) za čak dvije hrvatske producentske kuće. Naime, producentska kuća Dobar film osigurala je sredstva u iznosu od 40.201 eura, te hrvatskom koproducentu Spiritus Movens d.o.o. odobren je iznos od 2.675 eura. Rumunjskom koproducentu je kroz projekt tako osigurano 10.282 eura. Ukupno je za korazvoj projekta osigurano 53.158 eura. Svrha financiranja odabranih projekata je da se poveća kvaliteta, stabilnost i tržišna vrijednost projekta, a fond podržava projekte koji imaju snažan potencijal za međunarodnu distribuciju i mogućnost dosezanja široke publike.

U sklopu poziva CREA-MEDIA-2022-CODEV zaprimljene su 122 prijave iz 34 zemlje članice Potprograma MEDIA, dok je potpora odobrena u ukupnom iznosu od 5.934.204,55 eura. Sedam hrvatskih prijavitelja putem ovog poziva ostvarilo je ukupan iznos od 173.691,50 eura, čime je Hrvatska osigurala četvrti najveći iznos potpora među zemljama niskog produkcijskog kapaciteta – veći je iznos odobren jedino Češkoj, Poljskoj i Portugalu. DKE – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da su hrvatski korisnici Potprograma MEDIA u 2022. godini ukupno osigurali rekordan iznos od 2,5 milijuna eura, i to u sklopu devet poziva.

Podsjetimo, “Ogledalo za slavuja” je priča o Dori (Judita Franković Brdar), profesionalnoj narikači, najboljoj u selu – i kad ona cvili, ima da i mrtvi plaču. Spomenuti filmski projekt u fazi je razvoja scenarija i projekta sufinanciran od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Koprivnice.

Više informacija na poveznici: HAVC • Novosti

Foto by Valentino Štefanek.
Skip to content