Odgođeno za 10.2.2023. – Lav koji nije znao brojiti do tri

Produkcija: Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek
Prijevod i režija: Damir Mađarić
Igraju: Gordan Marijanović, Kristina Kovačević i Srđan Kovačević
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimi: Maja Marković i Marija Šarić Ban
Asistentice scenografkinje: Petra Mađarić i Aleksandra Vukićević
Glazba: Miroslav i Gordana Evačić

Trajanje: 40 min
Za uzrast: 6+

Kazališna predstava „Lav koji nije znao brojiti do tri“ drugi je dio, nastavak uspješne predstave „Lav koji nije znao pisati“ poznatog njemačkog autora Martina Baltscheita. Ovog puta Lav muku muči s brojevima i matematikom koja je strašna i teška, no uz pomoć lava, krta, krijesnica, žirafe i labudova matematika počinje biti malo manje strašna. Radnja kreće s Lavicom i Lavom. Lavica čita svoju knjigu, a Lav gleda neko lišće. Lavica ga ispravlja i govori kako su to leptiri i pita ga zašto ništa nikada ne rade zajedno? Lav smeten tim pitanjem daje svakakve izgovore – „Pa zajedno radimo ništa, kako to nije dovoljno?“

No, Lavica želi plesati, a Lav je odbija. Rasplet nastaje onog trenutka kada dolazi lijepi lav, Zavodnik, Francuz s cvijećem i zove Lavicu na druženje. Leptiri dolaze kod našeg Lava i zafrkavaju ga kako je lijepi lav sve izračunao i napisao zadaću te ga pitaju je li ikada čuo o „jedan puta jedan“ ljubavi i neka zbroji dva i dva. No, naš Lav ne zna brojiti ni do tri. Odlazi po pomoć kod jednoroga, labuda, krijesnica, krta, hobotnice, žirafe koja je boksač – neki od njih znaju brojiti od pet do deset, neki od četiri do deset, no naš Lav nikako da nauči brojiti do tri.

Dvorana „Domoljub“10. veljače 2023. (petak) u 17:00 sati

Svoje besplatne ulaznice možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr i blagajna@pou-kop.hr.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Predstava je sufinancirana sredstvima Grada Koprivnice.

Skip to content