Dani medijske pismenosti –

filmovi malih Koprivničanaca

Udruga bacači sjenki posljednjih nekoliko godina u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica provodi radionice medijske pismenosti za djecu i mlade u Koprivnici u sklopu projekta FROOOM!

FROOOM! je inovativni stvaralački edukativni program koji nudi djeci i mladima mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog iskustva: kroz snimanje vlastitih filmova, kroz upoznavanje svega što je učinilo film i nove medije danas mogućim, kroz dječju stvaralačku suradnju i igru. Program je namijenjen djeci i mladima od 8 do 13 godina (u višim razinama, naprednim i majstorskim, do 17 godina). Svakom polazniku/polaznici pristupa se individualno, radi se na njihovom osnaživanju i razvijanju socijalnih vještina, poticanju samopouzdanja te otkrivanju darovitosti izvan nužno stručnog i profesijskog usmjeravanja. Frooom! je također funkcionalna filmska škola za djecu i mlade jer zastupa njihovo pravo na ravnopravno (u odnosu na ostala znanja i vještine) obrazovanje i opismenjavanje u područjima filma i medija od najranije dobi.

Povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti od 27. travnja do 6 svibnja 2023. godine putem YouTube kanala: FROOOM! – YouTube predstaviti će se prošlogodišnja FROOOM! produkcija dječjih radioničkih filmova. Premijera radioničkih filmova krenuti će 27. travnja 2023. godine od 15,00 sati i uključuje preko 35 filmskih ideja. Radi se kratkim animiranim, igranim eksperimentalnim i dokumentarnim filmovima.

Događaj je namijenjen osnovnoškolcima, srednjoškolcima i njihovim roditeljima.

Od 27. travnja u 15,00 sati do 6. svibnja biti će dostupno gledati filmove malih Koprivničanaca:

Polaznici napredne radionice: Andro Glavica, Mima Maričić, Vedran Bukovski, Marija Vranješević, Gita Jurlina, i Lara Brcković; mentor Veno Mušinović, FILM: Utrka života.

https://www.youtube.com/watch?v=esVmdXdAHMA&list=PLNHDxYlQa2zoaZOZmLVAc7g0AKNReAf8w&index=6

Polaznici početne radionice: Lina Ilić, Nikolina Podnar, Marta Žužul, Saša Kalanj, Lara Brcković, Marija Zalar i Vito Turk. Stop-animacija Noćno more i Anketa po Koprivnici.

https://www.youtube.com/watch?v=-FARH9GjJxk&list=PLNHDxYlQa2zrQYC5-DRofpdgD-tCxmr3D&index=3&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=3vZJS34Hc60&list=PLNHDxYlQa2zrQYC5-DRofpdgD-tCxmr3D&index=4

Skip to content