Dan knjižnice – “na špici u knjižnici”

U subotu 20.5.2023. godine od 8,00 do 12,30 sati sve posjetitelje Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica očekuje ugodno druženje s knjižničarima, mogućnost besplatnog učlanjivanja i vraćanja knjiga bez zakasnine, zanimljivi programi, nagradne igre i iznenađenja.

U Odjelu za odrasle posjetitelji će moći popiti kavu, porazgovarati s knjižničarima i dobiti putovnicu za razgledavanje knjižnice koja će ih odvesti do nagrada na kraju puta.

U Odjelu za odrasle posjetitelje očekuje i mnoštvo iznenađenja te uzbudljiva atmosfera čarobnog svijeta Harryja Pottera za djecu, mlade i odrasle – „Harry Potter TO GO – čarolije za velike i male“. Sudionici će najprije imati  priliku posebnim testom provjeriti u koji od četiri doma bi ih razvrstao Razredbeni Klobuk u Hogwartsu. Osim toga, moći će provjeriti svoje znanje iz knjiga i filmova o  slavnom čarobnjaku  Harryju te osvojiti prigodne nagrade. Oni malo vještiji u kreativnim aktivnostima,  potom će izrađivati „čarobno“ pero za pisanje i kravatu u bojama svog doma, kao dio obavezne školske uniforme u Hogwartsu te se fotografirati, ako žele, uz druge rekvizite iz Harry Potter serijala. Posjetitelje očekuju i druga čarobna iznenađenja! Program „Harry Potter TO GO – čarolije za velike i male“ neće imati posebno zakazan početak ni kraj, već će se odvijati kontinuirano, od 9,00 do 12,00 sati, a nisu potrebne ni prijave, već su baš svi zainteresirani dobrodošli i to u vrijeme koje im najviše odgovara. Dodajmo još i to da će program također biti jezično prilagođen i našim privremenim sugrađanima, zbog rata raseljenim Ukrajincima, te će biti dostupan prijevod na ukrajinski jezik svih uputa i  aktivnosti, stoga srdačno pozivamo i sve ukrajinske ljubitelje Harryja Pottera da nam se pridruže.

Програма «Harry Potter TO GO – магія для малих і старих» також буде адаптована до мови наших тимчасових громадян, українців, переміщених через війну: буде доступний переклад українською мовою всіх інструкцій та заходів, тому ласкаво запрошуємо всіх українських шанувальників Гаррі Поттера будь-якого віку – діти, молодь і дорослі – приходять на програму та приєднуються до нас у майстерні. Ласкаво просимо до бібліотеки!

Posjetite radne prostore na prvom katu knjižnice koje ne možete vidjeti običnim danom – mala tajna spremišta knjiga i časopisa, Matičnu službu, Službu nabave i obrade, ravnateljstvo i računovodstvo…

U Dječjem odjelu i ova subota će biti pod geslom „Subota za obitelj“. Cilj programa je potaknuti roditelje i staratelje da slobodno vrijeme u subotu iskoriste tako da posjete s djecom gradsku knjižnicu. Očekuje ih igranje robotima, kvalitetnim didaktičkim igračkama, posudba i čitanje slikovnica, posudba vrećica pričalica. Za najmlađu djecu od 6 mjeseci do 3 godine održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu pod nazivom „Piko u knjižnici!“. Pričaonica će se održati u dva termina, u 9,30 za djecu od 6 mjeseci do 2 godine i u 10,30 za djecu od 2 do 3 godine. Voditeljice su odgojiteljice Marija Sesvečan i Goradana Bonta i knjižničarka Ida Gašpar.

Stručno-znanstveni odjel nudi svojim posjetiteljima jedinstveni doživljaj viđenja i listanja nekih od NAJ – najstarijih, najčuvanijih i najskupljih knjiga i časopisa iz fonda knjižnice. Riječ je o građi u rasponu od početka 17. pa do 20. stoljeća, a moći će se vidjeti i neke od najmanjih knjiga i časopisa, minijaturnog formata.

Ovo je samo nekoliko dobrih razloga da dođete u knjižnicu i subotnje prijepodne provedete s knjižničarima.

Skip to content