Culture Moves Europe – vrijeme za pitanja

Svaki petak održavaju se otvorene sesije Vrijeme za pitanja na kojima možete saznati odgovore na sva pitanja vezana uz novu shemu namijenjenu mobilnosti umjetnika – Culture Moves Europe.

Otvorene sesije Vrijeme za pitanja održavaju se svakog petka od 11:00 do 12:00 CET (*osim 11. studenog 2022.) putem ZOOM platforme u organizaciji Goethe instituta, a s ciljem pružanja informacija o trenutno otvorenom pozivu za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca. Za sudjelovanje je potrebna registracija, a link će biti dostavljen je mail nešto prije samog početka sesije.

INDIVIDUALNA MOBILNOST UMJETNIKA I KULTURNIH PROFESIONALACA

Trenutno je otvoren poziv za individualnu mobilnost umjetnika i kulturnih profesionalaca koji su stariji od 18 godina te žive i rade u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Cilj poziva je omogućiti umjetnicima i kulturnim profesionalcima da istražuju, stvaraju, spoznaju i povezuju se s međunarodnim partnerima, a moguće je ostvariti potpore za mobilnosti u trajanju od 7 – 60 dana, za individualna ili grupu od max 5 osoba. Poziv je otvoren do 31. svibnja 2023. godine, ali prijave se evaluiraju na mjesečnoj razini stoga je projekte mobilnosti moguće započeti već krajem 2022. godine. Prijavnica se ispunjava i predaje online putem Goethe-Application portala.

CULTURE MOVES EUROPE

Culture Moves Europe nova je shema namijenjena mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca programa Kreativna Europa za koju je namijenjen proračun od €21 milijun. Sastoji se od dvije aktivnosti: 1) Individualne mobilnosti i 2) Rezidencija koje do 2025. godine planiraju podijeliti ukupno 7.000  potpora umjetnicima, kulturnim profesionalcima i organizacijama domaćinima svih sektora unutar potprograma Kultura. Culture Moves Europe nastao je nakon uspješne provedbe pilot projekta i-Portunus s ciljem poticanja održive i uključive mobilnosti u kulturnom sektoru. Poziv namijenjen rezidencijama očekuje se početkom 2023., a poziv za mobilnost bit će otvoren svake godine od jeseni do proljeća. 

Izvor: Culture Moves Europe – vrijeme za pitanja (deskkultura.hr)

Skip to content