Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

U(čitaj mi) knjižnicu program je koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2018. godine. U sklopu programa i u suradnji sa školama, školskim knjižničarima i učiteljima za svoje korisnike osnovnoškolske dobi formiraju se i otvaraju mali knjižnični kutci u školama koje su slabije opremljene djeci prilagođenom i zanimljivom građom za čitanje u slobodno vrijeme.

U program su dosad bile uključene osnovne škole u Molvama, Ferdinandovcu, Koprivničkim Bregima i Sokolovcu, te njihove područne škole, a u 2023. godini uključile su se osnovne škole u Legradu i Rasinji. Knjižnični kutci u navedenim školama otvoreni su u ponedjeljak, 25. rujna 2023. godine, a uz otvorenje, održan je i književni susret s ilustratoricom Andrejom Živko uz kratku likovnu radionicu. U programu otvorenja sudjelovali su svi učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama i školskim knjižničarima. Potaknuta pričom ilustratorice o načinu na koji je ilustrirala slikovnicu Magdalenina knjižnica na kotačima koja govori o knjižničarki u koprivničkom bibliobusu, djeca su izašla izvan okvira i nacrtala vlastite maštovite verzije bibliobusa kakve bi htjeli.

Opremanje kutaka i književne susrete u sklopu njihovih otvaranja financijski su poduprli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačka županija.

Književnim kutcima i događanjima poput književnih susreta i predstava nastoji se potaknuti učenike osnovnih škola na posjećivanje bibliobusa i korištenje fonda bibliobusa, te im se obogaćuje kulturni život i slobodno vrijeme.

Skip to content