Bibliobus stanovnike Općine Novigrad Podravski počastio predstavom

U suradnji s Općinom Novigrad Podravski i Osnovnom školom „Prof. Blaž Mađer“, Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica je stanovnike općine počastila predstavom “Kazalište što, kako i zašto uopće?” Ludens teatra u okviru programa Bibliobus vam dovodi u goste.

Radi se o programu koji je Bibliobusna služba pokrenula prije 15 godina, a namijenjen je svim korisnicima bibliobusa na području općina koje obilazi. U sklopu programa organiziraju se književni susreti, predavanja, kazališne predstave i igrokazi, a općine se izmjenjuju u redoslijedu održavanja kako bi svi bili pravedno pokriveni. Tako se omogućuje da kultura doputuje do malih ruralnih sredina, udaljenih od većih knjižnica i grada te da se stanovnicima takvih mjesta obogaćuje život kulturnim i drugim umjetničkim sadržajima, a najvažnije je da se stvara navika uživanja kulture od najranije dobi.

Ranije ove godine, u svibnju, održana su dva književna susreta s književnicom Jelenom Pervan u vrtićkim objektima u Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama, također u sklopu programa Bibliobus vam dovodi u goste. Spomenuta predstava održala se u ponedjeljak, 9. listopada 2023. predvečer u Dvorani ZKF u sklopu Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom. Odazvalo se preko 80 posjetitelja, među kojima su bili učenici viših razreda OŠ „Prof. Blaž Mađer“ i ostali odrasli mještani Novigrada Podravskog. Gledatelji su na šaljiv, pristupačan i poučan način saznali tko sve sudjeluje u radu kazališta i nastanku predstave, koji su njihovi poslovi, kako se odlučuje koju će se predstavu i na koji način postaviti na scenu i slično. Nakon predstave, posjetitelji su s velikim interesom porazgovarali s glumcem Svenom Šestakom o predstavi i njegovom doživljaju glumačkog posla.

Ovaj program proveden je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije, a s obzirom na njegovu veliku vrijednost za stanovnike općina koje bibliobus obilazi, nastavit ćemo ga i dalje provoditi i razvijati.

Skip to content