Bibliobus doveo predstavu u Đelekovec

U suradnji s Općinom Đelekovec i OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec Bibliobusna služba je mještane Đelekovca počastila predstavom Kazalište što, kako i zašto uopće? Ludens teatra u okviru programa “U obitelji čitatelji svi”.

Inače, radi se o najnovijem programu Bibliobusne službe koji se, osim spomenutom predstavom, ostvaruje kompletom raznovrsnih knjiga za različite uzraste, društvenih igara i kreativnih aktivnosti, dostupnim za posudbu u bibliobusu. Time se cijeloj obitelji pruža prilika za zajedničko čitanje, druženje i zabavu. Nabava građe za komplete, provođenje programa i organizacija predstave sufinancirani su od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije.

Predstava se održala u Domu kulture u Đelekovcu u četvrtak, 27. 10. 2022. s početkom u 18.00 sati, a odazvalo se preko 110 posjetitelja, među kojima su bili učenici viših razreda OŠ u Đelekovcu, odrasli članovi njihovih obitelji i ostali odrasli mještani Đelekovca. I mlađi i stariji posjetitelji predstave jednako su se zabavili i uživali u predstavi. Glumac Sven Šestak ih je kroz interakciju vodio kroz proces nastanka kazališne predstave od odluke koji će se komad postavljati na scenu pa sve do večeri premijere. Na vrlo pristupačan i šaljiv način otkrio im je i tko je tko u kazalištu, kao i sve probleme onih koji rade na predstavi, te na taj način približio posjetiteljima ljepotu glumačkog posla i rada u kazalištu. Nakon predstave, posjetitelji su imali priliku porazgovarati s glumcem o predstavi i glumačkom poslu.

Nadamo se da ćemo događajima ovakvog tipa i nadalje moći nagrađivati korisnike u općinama koje obilazimo, kako bi kvalitetni kulturni sadržaji doputovali i do najmanjih mjesta.

Izvor: Bibliobus doveo predstavu u Đelekovec – Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica (knjiznica-koprivnica.hr)

Skip to content